46

Близо ли е мирът? Путин готов за диалог с Украйна при едно условие

Президентът Владимир Путин заяви пред турския лидер Реджеп Тайип Ердоган, че е готов за диалог с Украйна, ако Киев приеме окупираните от Москва територии за руски, съобщи Кремъл днес, цитиран от АФП.

"Путин отново потвърди готовността на Русия за сериозен диалог при условие, че киевските власти изпълнят добре известните и многократно изразявани изисквания за признаване на новите териториални реалности", се казва в изявление на Кремъл.

Ердоган призова за мирни преговори в телефонния разговор с Путин.

Руските войски окупират големи територии в Източна и Южна Украйна. Кремъл твърди, че е анексирал Донецката, Луганската, Запорожската и Херсонската област, въпреки че не ги контролира изцяло.

"Руската страна подчерта разрушителната роля на западните държави, които помпат киевския режим с оръжие и военно оборудване, предоставят му оперативна информация и цели", се казва още в изявлението.

Лидерите обсъдиха и изпълнението на знаковото споразумение за деблокиране на украинското зърно, постигнато с посредничеството на ООН и с помощта на Турция. Кремъл заяви, че двойката е обсъдила "деблокирането на доставките на храни и торове от Русия" и необходимостта от "премахване на всички бариери пред руския износ".

През октомври Русия за кратко излезе от споразумението след атака с дрон срещу Черноморския ѝ флот. В рамките на няколко дни тя отново влезе в сделката, но официални лица се оплакаха от ограничения върху руските продукти

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
7 коментара
И какво му е условието

И какво му е условието

05.01.2023 | 18:19

Сигур Зеления чиййфут да спре белото Нали Бя

Отговори
1 6
Та да попитам

Та да попитам

05.01.2023 | 16:54

Доктор Менгеме чиййфут ли е фашист ли е или просто като Киро прост учен

Отговори
1 6
Новата териториална реалност

Новата териториална реалност

05.01.2023 | 16:42

Това не е диалог. Това е диктатура. Това също е погазване на договора който Русия подписа с Украйна през 1992 за териториална цялост. В 21 век Русия продължава да използва варварски методи да граби и убива невинни хора под фалшивия предтекст, че това е необходимо за сигурността и.

Отговори
11 3
А така ли

А така ли

06.01.2023 | 01:33

Кви варварски методи, ве? Сигурно да завързваш хора за стълбове имаш превид? Украйна е варварско-фашистка държава. Ако я искаш в Европа, значи и ти си фашист.

Отговори
0 4
Хм…

Хм…

05.01.2023 | 16:27

Путин може и да се е разочаровал, та си е рекъл - колкото толкова. Плановете бяха да освободи от нацисти Киев и останалата част от Украйна, без западната, че ония там до един са бандеронацисти, да сложи на власт хора дето ще са за руско-украинска дружба като слънцето и въздуха за всяко живо същество, както направи другарят Сталин навремето и чак тогава да сключи един мирен договор, какъвто трябва. Пък после всичко щеше да си дойде на мястото. Паметници, филми, романи и децата да учат песни и стихотворения.

Отговори
5 4
Mимето

Mимето

05.01.2023 | 16:43

Да ама не. Украинците ще се бият до последния войник

Отговори
3 2
Хм…

Хм…

05.01.2023 | 17:49

Да.

Отговори
1 1

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?