Следвайте ни

Близък до Заев бабаит преби българин в Македония, осъдиха го СНИМКИ

viber icon

"П**ка ти майчинска бугарска, престани да нападаш Заеви! Ще те утепам, изсели се от Македония!", викал Барабановски докато удрял по главата Георгиев

Близък на премиера на Република Северна Македония Зоран Заев и брат му, бизнесмена Вице Заев, е осъден от съда в Струмица за побой на българин от Македония.

Митко Георгиев

Александър Барабановски нанесъл няколко удара с юмрук в лицето на Митко Георгиев на улица в Струмица. Инцидентът станал на 21 октомври 2018 г. Барабановски минал покрай Георгиев и отправил към него обидни думи, свързани с това, че той открито декларира българското си самосъзнание. "П**ка ти майчинска бугарска, престани да нападаш Заеви! Ще те утепам, изсели се от Македония!", викал Барабановски докато удрял по главата Георгиев, пише "24 часа".

Съдът му наложи глоба от 150 евро, а пострадалият може да търси обезщетение за вреди с граждански иск.

"Митко Георгиев е известен с българските си чувства македонец, а също и с двете книги, които е издал в Македония, за българския характер на населението там.

Кой е Барабановски

Той е известен с близостта си до фамилията Заеви македонец? В присъдата ясно е записано, че той е работел като охрана на брата на Зоран Заев.

Този човек преби македонски българин и иска да го изсели от Македония! Та такова е ежедневието на човека с българско самосъзнание в днешна Македония", написаха от ВМРО по повод съдебното дело.

Войводите се надяват премиерът Зоран Заев да използва  историческия шанс да покаже, че това може да се промени, защото самият народ в Македония иска тази промяна. "От Заев днес зависи какво ще избере. Дали свободата на самоопределението, за която сам говори тези дни. Или тупаниците по „бугарите“", коментират от ВМРО.

В централата на ВМРО постъпвали много подобни сигнали, описващи груби нарушения на правата на граждани на Република Северна Македония, които се чувстват българи. Ние ще ги предоставим публично както пред обществеността в България и държавите от ЕС, така и в РСМ.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?