Следвайте ни

Българката Мария Томпсън: В Шотландия ще има референдум след излизането от ЕС

viber icon

В Шотландия има движение на нашенци и в двете посоки. Някои си заминаха, но пък други пристигат. Това заяви българката Мария Томпсън, която живее от 10 години в малко градче близо до Глазгоу и е омъжена за шотландец.

"Не всички, които се завръщат в България, го правят заради Брекзит. Някои просто решиха да се приберат, след като поработиха доста години тук, други пък не успяха да свикнат с обстановката. Тези пък, които идват сега, го правят най-вече защото могат да се възползват от факта, че имат възможност да кандидатстват за придобиване на статут на уседналост и започват работа", казва Мария Томпсън.

Няма случаи на безпокойство от предстоящия Брекзит не само сред нашенците, гражданите на други страни от Европейския съюз, но и сред местното население. В самата Шотландия не са се отказали от идеята за провеждане на нов референдум за независимост от Обединеното кралство. Премиерът Никола Стърджън и депутатите шотландци обаче не бързат да предприемат активна кампания за това, след като британският премиер Борис Джонсън вече им отказа. А и в момента той се чувства достатъчно силен след голямата изборна победа. Те ще сторят това, след като Великобритания напусне Европейския съюз, и са уверени, че референдумът за излизане ще успее.

Румен Златански

Румен Златански

Репортер-редактор - екип "Общество"

Румен Златански е здравен репортер от екип "Общество". Завършил "География" в СУ "Климент Охридски". Работил като репортер и кореспондент в много вестници и агенции.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?