Следвайте ни

Бизнесмен изгори 1 млн. долара, за да не плаща издръжка

viber icon

Брус Макконвил, канадски бизнесмен и бивш кандидат за кмет, в чиято платформа основно беше залегнала борбата с престъпността, е толкова решен да не плаща детска издръжка, че заявил пред съда, че е изгорил над 1 млн. долара в брой, според The Ottawa Citizen, цитиран от Профит.бг.

Съдията по делото обаче не му повярвал.

55-годишният бизнесмен събудил подозрения у съдията, когато казал, че се сдобил с парите, след като продал имоти и компании зад гърба на бившата си съпруга. След това изгорил 743 000 долара през септември и още 296 000 долара през декември.

Този откачен ход (ако е верен) е просто поредният опит на Макконвил да заобиколи съдебна заповед, според която трябва да предостави декларация за финансовото си състояние, което, според Ottawa Citizen, остава пълна мистерия.

Тъй като не е ясно какви са доходите на Макконвил, съдът не може да изчисли в какъв размер трябва да бъде детската и съпружеската издръжка, която той трябва да плаща.

Макконвил заявява пред съда през миналата седмица, че е теглил около 25 пъти пари от половин дузина банкови сметки, за да събере 1 050 000 долара в брой. След което заявил, че ги е унищожил, като ги изгорил.

Съдията обаче се съмнява в правотата на думите му, тъй като Макконвил не е заснел изгарянето, нито пък го е направил пред свидетели. Самият Макконвил заявява, че разбира, че е трудно човек да повярва на твърдението му. “Това не е нещо, което обикновено бих направил - обяснява бизнесменът. - Не съм голям материалист. Задоволявам се с малко за много време. Винаги съм живял пестеливо. Затова бизнесът ми просъществува 31 години.”

Според съдията Макконвил лъже и целенасочено иска да подведе съда и да осуети въздаването на справедливост.

Макконвил бе осъден на 30 дни затвор и заплашен от съдията с още по-голяма присъда, в сравнение с която настоящата ще му се стори като "детска игра."

Бизнесменът също така ще бъде глобяван с по 2 000 долара на ден, докато не започне да спазва съдебните заповеди. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?