71
Следвайте ни

Бийтълс подготвяли сензация, с която да разтърсят света

viber icon

Режисьорът Питър Джаксън разказа за опитите на членовете на The Beatles да получат от писателя Джон Роналд Толкин правата за екранизация на книжната поредица „Властелинът на пръстените“, съобщава BBC News, цитиран от standartnews.com.

Когато Джаксън работел над документалния си филм за „ливърпулската четворка“ по архивни кадри от края на 60-те, той разпитал Пол Маккартни за конфронтацията му с Толкин. „Разпитах Пол за случилото се. Ринго не си спомняше много добре какво е станало“, казва режисьорът.

„В крайна сметка те не успели да получат правата от Толкин, тъй като той не искал рокгрупа да екранизира историята му. И им отказал. Те са опитали, в това няма никакво съмнение.

Напълно сериозно са планирали да се заемат с това в началото на 1968-а“, казва Джаксън. Той обяснява, че в случай на съгласие от страна на писателя Маккартни щял да изиграе Фродо, Ринго Стар – Сам, Джон Ленън щял да е Ам-гъл, а Харисън – Гандалф. Като режисьор бийтълсите планирали да наемат Стенли Кубрик („Портокал с часовников механизъм“, „Спартак“, „Лолита“ и др.).

 

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?