1561

Бивш шеф на ЦРУ: Путин ще бъде свален чрез преврат, заради войната в Украйна

Руският диктатор Владимир Путин вероятно ще бъде свален от власт чрез преврат заради войната в Украйна, която е "достигнала задънена улица", предупреди бившият шеф на ЦРУ Джак Дивайн, цитиран от БГНЕС. Според британския в. The Sun, на когото се позовава украинската агенция УНИАН, бившия шеф на ЦРУ не би се изненадал, ако руският тиранин „изчезне утре“.

Експерти предупредиха, че Путин може да не доживее следващия си рожден ден, тъй като ще се „самоубие“, вместо да се изправи пред унижението на преврата. Вероятността за преврат от вътрешния му кръг се увеличава, тъй като той е изправен пред перспективата за „постоянна безизходица“ в Украйна, каза Дивайн. „Това ще бъде изненада. Винаги има това, което наричаме „черен лебед“ (теория, която смята трудни за предсказуемост и редки събития, които имат значителни последствия – УНИАН), който се появява от нищото. Путин може да изчезне утре и аз бих не се изненадал, ако някой в правителството реши да поеме изпълнителната функция“, каза той.

В същото време, добави Дивайн, ако няма "черен лебед", проблемите на Путин ще започнат, когато стигне до задънена улица, което точно се случва в момента. „Не мисля, че ще бъде въстание. Мисля, че ще бъде нещо, което можем да наречем дворцов преврат“.
Дивайн вярва, че Путин става все по-непредсказуем и опасен - и неговата инвазия в Украйна е "посяла политическия му крах".
Според него популярността на тиранина ще продължи да пада с продължаването на войната, но това няма да спре неговия ужасен курс и руският лидер ще продължи борбата си, "каквато и да е цената". „Колкото повече загуби и колкото повече насилие виждат руските граждани, толкова по-малко хора искат да участват в това. Ще му бъде трудно да вербува хора, но това все пак е Русия. Той ще намери начин да принуди, да примами. В крайна сметка ще създаде армия, но войната ще става все по-малко популярна“.
Дивайн предупреждава, че краят на конфликта „започва едва, когато войната е в задънена улица и двете страни са уморени“. Той отбелязва, че Путин не може да бъде изгонен от Украйна, но „стагнацията не е победа“. "Украинците няма да им дадат територия. Путин няма да отстъпи. Но можете да намалите температурата. Те трябва да се откажат, когато всички разберат, че Путин няма надежда да спечели", казва бившият шеф на ЦРУ.

В същото време той предупреждава, че Путин едва ли ще бъде изтласкан обратно в Русия. „Мисля, че ще видим почти постоянна безизходна ситуация през следващата година“, казва Дивайн.

През ноември руският президент Владимир Путин заговори за мирни преговори с Украйна. Както пише The New York Times, за Путин е изгодно временно да получи „замразен фронт“ в Украйна и да запази почти 20% от украинските територии за Руската федерация, смятат някои анализатори.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
10 коментара
Ха дано “да се самоубие”!Ще настъпи мир и краят на една деспотична епо

Ха дано “да се самоубие”!Ще настъпи мир и краят на една деспотична епо

25.12.2023 | 13:06

Епоха!Всички алчни тирани рано или късно се затриват от лицето на Земята!Има и Божие наказание!

Отговори
2 3
Тоше Бя

Тоше Бя

24.12.2023 | 19:39

Кък са си отишли ония който изтрепъха индианците в Америка Ония който от Африка мъкнеха църнилки като роби в Америката И най паче какъв етикет да им лепнем Ти сигур имаш етикети всякакви Аз имам само един епитет за такива като теб Чииииииифутски дебили

Отговори
7 4
кенке

кенке

24.12.2023 | 18:07

Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може----- https://da.gd/xlbio

Отговори
0 3
Всички диктатори

Всички диктатори

24.12.2023 | 18:00

Са си отишли по реда си Само Тошко чииииифутското шорошоядско купелдаче ще си иде по специален режим В газовата камера

Отговори
3 4
Тодор

Тодор

24.12.2023 | 17:51

Всички диктатори са си отишли по реда си-Хитлер-знаем как,Сталин-знаем как,Франко,Мусолини,Кадафи,Милошевич,Гьоринг,нашия главанак/БГ главанакът/-също знаем,Чаушеску и повлеканата му-също.Така че...Ще дойде реда и на тоя...

Отговори
5 10
Кво му е Малко

Кво му е Малко

24.12.2023 | 17:22

Пенцията или акълът на другаря от ЦРУ та бръщолеви такива глупотевини Аз залагам на първото Пенцията му е малка също и пишката И като бръщолеви такива небивалици се надява и двете да му пораснат Пенцията може Ама пишока Не Тъ Така Де

Отговори
11 8
Ти знаеш

Ти знаеш

24.12.2023 | 18:00

От опит защото и акълът и пишлето ти са останали мънички.

Отговори
8 6
Настоящ шеф на ГРУ

Настоящ шеф на ГРУ

24.12.2023 | 16:54

В грешка си колега, много скоро самото ВСУ ще тръгне към Киев. Наркоманът-Нацист ще си иде.

Отговори
11 9
Да вярное!

Да вярное!

24.12.2023 | 16:50

Пък една баба на пазара каза, че в Швейцария, мърмотите вият шоколад!И всички бяха учудени от това, но и повярваха! Пък случайно мина и един дядо поп и каза, че вярващите са блажени!

Отговори
12 2
.!.

.!.

24.12.2023 | 16:43

малко му е

Отговори
7 10

Анкета

За кой отбор ще стискате палци на Евро 2024?