49
Следвайте ни

Биволи и коне се радват на горещите турски извори в студената зима СНИМКИ

viber icon

Всяка зима топлите извори в квартал Гюроймак на източната турска провинция Битлис дават възможност на фотографите и фермерите да се отдадат на красотата на пейзажа, докато животните се отпускат в горещите води сред ниските температури.


Биволите и конете, които остават в навесите си по време на студеното време, се освежават и топлят като се къпят в горещите изворни води, които достигат 40 градуса по Целзий. Изворите са предпочитани пък от хора, които търсят изцеление през лятото.  През зимата, биволи и коне са предимно редовните посетители тук.


В Гюроймак температурата пада до минус 20 градуса по Целзий. 


Овчарите наред с животните също се наслаждават на топлите води. След като бъдат почистени от тях, животните се връщат в близкото село, което се намира на 7 километра.


Баран Айлу, един от овчарите, каза пред Анадолска агенция (АА), че те довеждат животните до горещи извори, за да ги освежават. „Докато се грижим за животните си в навесите през зимата, те се замърсяват, затова ги къпем в горещия извор, за да ги почистим“, каза Айлу. „Ние също се наслаждаваме на горещия извор с тях и се забавляваме да ги къпем в студеното време.“ Халит Акън, един от жителите на селото, каза, че с къпане в горещите извори „животните стават по-здрави и по-калени“.

Михаел Гушев

Михаел Гушев

Кореспондент на "Марица" в Турция

Михаел Гушев е завършил ЕГ "Г. Кирков" в Пловдив с френски език и ПУ "П. Хилендарски" със специалност "Математика и информатика". Работил е във в. "Глас", а от 1995 г. работи във в. "Марица". От 2001 г. е кореспондент на вестника в Турция. Владее перфектно френски, английски, турски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?