71

Bild посочи наследника на Путин: Танцуващият с мечки СНИМКА

Назначаването на бившия губернатор на западната Тулска област Алексей Дюмин за помощник на държавния глава е почти сигурен знак, че той ще поеме управлението на страната при оттегляне или кончина на Путин

 

"Човек, спасил  руския президент Владимир  Путин от мечки, е най-вероятният следващ стопанин на Кремъл".

Това пише германският в. Bild. От материала става ясно, че става въпрос за Алексей Дюмин.

"Назначаването на бившия губернатор на западната Тулска област Алексей Дюмин за помощник на държавния глава е почти сигурен знак, че той ще поеме управлението на страната при оттегляне или кончина на Путин", добави изданието, което се позова на Центъра за руски и евразийски изследвания към университета в Харвард (САЩ).

"Дюмин е популярен в Русия. Той, за разлика от много хора от най-близкото обкръжение на президента на Руската федерация, не си е навлякъл никакви негативи. За него се изказваше добре и покойният шеф на наемническата армия "Вагнер" Евгений Пригожин", посочи още медията от Федералната република.

"Бившият местен управник е започнал работа във Федералната служба за охрана по време управлението на първия държавен глава на Руската федерация Борис Елцин (от 1991 до 1999 г.). След като Путин стана президент на Русия, започна и кариерният ръст на Дюмин. За него се говори, че е бил личен адютант на Путин, докато той бе премиер. Двамата бяха редовно забелязвани да играят хокей", допълни "Bild".

"Според някои данни Дюмин е имал пръст в операцията по евакуацията на промосковския украински президент Виктор Янукович на 23 февруари 2014 г, паднал от власт след продължилите няколко месеца протести срещу управлението му", написа още вестникът.

 "За настоящия помощник на руския държавен главен също се смята, че е ръководел силите за специални операции по време на анексията на украинския черноморски полуостров Крим през март същата година", добави изданието.

Дюмин попадна в жълти  руски медии през 2016 г. Тогава няколко издания с булеварден характер  публикуваха материали, как той лично е спасил  държавния глава от мечки по време на излет на Путин в Сибир, написа още "Bild".

"Самият Дюмин отрича всички тези твърдения и ги определя като митове и легенди", добави медията, цитирана от novini.bg.

Анкета

За кой отбор ще стискате палци на Евро 2024?