4020

Бил Гейтс разработи ваксини с лепенки

Фондация "Бил и Мелинда Гейтс" финансира с 23,6 милиона щатски долара базираната в САЩ компания Micron Biomedical за първото в света масово производство на технология за ваксини без игли, съобщи Ройтерс. Ваксината се поставя от разтворими микроигли, които се прикрепят към кожата с нещо като лепенка.

Здравни експерти отдавна обсъждат потенциала на подобни технологии за улесняване на приема на животоспасяващи ваксини. Те се транспортират и прилагат по-лесно от традиционните инжекционни форми, особено в по-бедните страни, в които достигането до всички деца, нуждаещи се от ваксини, остава предизвикателство. Производството на нови технологии за ваксиниране обаче е пречка.

Изпитания в Гамбия по-рано тази година показа, че устройството като лепенка на базирана в САЩ компания е поставило ваксина срещу морбили и рубеола, произведена от Серумния институт в Индия, на възрастни, бебета и деца също толкова безопасно и ефективно, както става със спринцовки, и е предизвикала същия имунен отговор.

Технологията "може да помогне да се преодолеят някои от основните бариери пред глобалното изкореняване на морбили и рубеола", каза Джеймс Гудсън, старши изследовател в отдела по имунизациите на Американските центрове за контрол и профилактика на заболяванията, които също са партньор на компанията-производител. Финансирането ще подкрепи изграждането на промишлена мощност за производство на около 10 милиона устройства годишно за по-мащабни клинични изпитания и за последващо приложение, ако се получи разрешително от регулаторните органи.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
ytuytu

ytuytu

17.11.2023 | 02:34

Найпродaваният пpодyкт за отcлабвaне в свeта! Помoгна на мен и съпpyга ми и ще пoмогне на вас, pезyлтатът е видим след няколко дни, кyпиx го от тук-===---- https://paply.org/ketobg

Отговори
0 1
Ангел Ангелов

Ангел Ангелов

17.11.2023 | 01:25

"Игра на богове" - книга с истината за ваксините и вирусите

Отговори
2 0
Ахам

Ахам

17.11.2023 | 01:19

Тоя трябва да го облепят отгоре до долу с неговите лепенки и после да му бият 30-40 бустера.

Отговори
2 2
Честито на новите чипирани

Честито на новите чипирани

17.11.2023 | 00:00

Ако не ви стигнат бустерчетата за Нещото, тичайте за лепенки.....

Отговори
5 1

Анкета

Кои са най-важните проекти за Пловдив?