46
Следвайте ни

Бил Гейтс и мега яхтата му шашнаха Турция СНИМКИ

viber icon

Бил Гейтс, основателят на технологичната компания Microsoft и един от най-богатите хора в света, на 22 октомври дойде в Турция, съобщи местният канал Кент ТВ. 

Гейтс предприе обиколка край турското крайбрежие на Егейско море на борда на мега яхтата „Лана“, която е 107 метра дълга и 16 метра широка, придружен и от кораба за логистична поддръжка от клас катамаран „Wayfinder“. 


Първата спирка на милиардера Гейтс в Турция беше курорта Кушадасъ в петък. След като почива в яхтата за известно време, Гейтс се качи на частен хеликоптер и посети  Домът на Дева Мария край близкия град Селчук. Това се смята като едно от най-свещените места за християните. 


След това той направи вечерна обиколка на древното селище Ефес, също край Селчук. Американският бизнесмен посещава тези места за втори път път. През 2005 г. когато беше в Мармарис, с вече бившата си съпруга Мелинда, двамата посетиха района. 

След това той дойде и до елитния курорт Бодрум, с внушителната си яхта, която остана закотвена извън пристанището. Мега яхтата привлече вниманието на местните хора и туристите, тъй като се виждаше отвсякъде в центъра на градчето. 


В ранните сутрешни часове, в неделя, Бил Гейтс и неговият антураж акостираха на пристанището пред замъка в Бодрум. Малко по-късно Гейтс се разходи наоколо и прекара повече от 2 часа в историческия замък на Бодрум. Обектът е в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство и е домакин на най-важния подводен археологически музей в света. Разбра се, че Бил Гейтс, който разгледа подробно новореставринания и напълно обновен монумент, се е възхитил от видяното в Бодрум. 


След това Бил Гейтс напусна пристанището с лодка. Докато Бил Гейтс влизаше и излизаше от замъка, охраната му, която беше от 8 бодигарда, се опитаха да попречат на представители на пресата да правят снимки. Суперяхтата остана и през нощтта в залива на Бодрум. Не се знае колко дълго Бил Гейтс ще остане в региона. Това е любима дестинация на бизнесмена. 


През юли тази година милиардерът също се отби в Бодрум, където вечеря с приятели.


Луксозната яхта "Лана", която е под флага на Каймановите острови, беше пусната в морето миналата година, а седмичният ѝ наем е 1,8 милиона евро

Михаел Гушев

Михаел Гушев

Кореспондент на "Марица" в Турция

Михаел Гушев е завършил ЕГ "Г. Кирков" в Пловдив с френски език и ПУ "П. Хилендарски" със специалност "Математика и информатика". Работил е във в. "Глас", а от 1995 г. работи във в. "Марица". От 2001 г. е кореспондент на вестника в Турция. Владее перфектно френски, английски, турски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Учител

Учител

25.10.2021 | 15:58

Тъпотия е коментара ти. Чичо Бил каза, има и интервю в което казва: Инвестирам 10 млд. $$$ и до 5г. ще очаквам $ 200 млд. Така, че момчето е прав, а ти трябва да гледаш по-малко телевизия и да обърнеш внимание на страничната литература. Бъди здрав

Отговори
8 0
ЯКИМ

ЯКИМ

25.10.2021 | 14:06

САМО ОТ ВАКСИНИТЕ СПОРЕД СТАТИСТИКАТА ДО МЕСЕЦ АПРИЛ БЕШЕ СПЕЧЕЛИЛ 134 МИЛИАРДА ЗЕЛЕНИ ГУЩЕРЧЕТА, КЕФ МУ Е НА ЧОВЕКА И ОБИКАЛЯ ПАЧКИТЕ СЕ ТРУПАТ

Отговори
20 3
Емил

Емил

25.10.2021 | 14:56

Как може да пишеш подобни тъпотии!

Отговори
3 8

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?