46
Следвайте ни

БиХ: Директорът на разузнаването е подслушвал главния прокурор

viber icon

Прокуратурата на Босна и Херцеговина съобщи, че е получила две наказателни обвинения срещу директора на Агенцията за разузнаване и сигурност на БиХ Осман Мехмедагич за няколко престъпления, включително злоупотреба със служебно положение, възпрепятстване на съдебната система и изнудване.

В обвинителните актове срещу директора на ОБА са описани и незаконно използване на финансови средства на агенцията, както и незаконни действия и предприемане на мерки и действия за следене и наблюдение на определени лица.

„Въз основа на тези обвинения прокуратурата на БиХ заведе две дела, които бяха предадени на действащите прокурори в Специалното звено за организирана престъпност, икономическа престъпност и корупция“, се казва в изявлението.

Прокуратурата на БиХ подчертава, че съобщението е в резултат на редица медийни разследвания, свързани с публикуването на аудиозапис от срещата на между Мехмедагич и главния прокурор на БиХ Гордана Тадич.

Уточнява се, че записът е направен нелегално, т.е. Мехмедагич е снимал тайно срещата, а от ОБА твърдят, че записът не е техен, а на Прокуратурата на БиХ.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?