Следвайте ни

Библейски потоп заля любимия курорт на Путин СНИМКИ

viber icon

Руският курорт Сочи, в който се намира лятната резиденция на Путин "Бочаров ручей", за породен път преживя потоп с библейски мащаби. Градът на практика е откъснат от останалата част на Русия, съобщава life.ru. 

Всички екскурзии към курорта са отменени, на плажа са изхвърлени стотици тонове дървета, клони и боклуци, а морето прилича на мътен бетонен разтвор от излятата мръсотия.

От 2010 година всяко лято курортът преживява подобен потоп.

Десетки пътища, водещи до близките градове са разрушени. Руснаци от други краища на страната злорадстват, че "природата наказва сочинци заради лакомията им". 

Презастрояването е огромният проблем на курорта. Строи се навсякъде и новите хотели или вили се свързват със системата за отпадни води незаконно. 

А тя не е предвидена да поеме водата и отпадъците от толкова много обекти. Руските медии изчисляват, че незаконната канализация е 1000 километра, а тази на самия град, която е планирана от специалисти – само 200. 

През 2018 година малко момче падна в такава незаконна тръба за отпадни води, която минавала точно под входа на хотела му. 

Детето бе намерено удавено в морето, а собственикът на хотела цинично заяви, че входът на сградата е точно над незаконната тръба, защото нямало къде другаде да е.

В града няма пречиствателна станция, която да събира отпадните води – всичко се излива в морето. Преди месеци избухна друг скандал. 

Оказа се, че теренът на старата пречиствателно станция, където евентуално е щяло да се строи нова, е продаден. 

И вместо на мястото да се построи нещо жизненоважно за града, се предвижда да бъде вдигнат поредният търговски център.

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

ГЮРО

ГЮРО

07.07.2021 | 23:26

Голяма радост е обхванала местната телегенция, че "любимият град на Путин" е изпатил от природно бедствие. Колко т_ъп трябва да си, за да не знаеш, че злорадството заради чужди нещастия винаги рано или късно се връща като бумеранг с подобни нещастия и на злорадстващите. Ама явно това са "ценностите" на еврогейците, за коеито приоритет са еднополовите бракове.

Отговори
3 0
Логика

Логика

07.07.2021 | 18:31

Добра статия за всички тези, които се чудят откъде се внасят абсурдите в България.

Отговори
5 0
Андрей

Андрей

07.07.2021 | 16:56

България, умножено по две.

Отговори
4 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?