Следвайте ни

Без шопинг! Изолацията превърна Одрин в призрачен град

viber icon

Изолацията, която наложи Турция като част от битката си срещу COVID-19, превърна Одрин - любимата шопинг дестинация на българите, в призрачен град. 

Улиците и булевардите в града са празни. Нито един човек не може да се види дори по най-оживените в друго време булеварди "Сарачлар" и "Чилингирлер". По "Талатпаша", чийто трафик ужасява нашенците, няма движение. Одрин е като изоставен град. 

В Турция са в сила нови строги мерки за ограничаване на разпространението на COVID-19. В делнични дни бе въведен комендантски час всеки ден от 21.00 ч. до 05.00 ч. на следващия ден, а през уикенда има пълна забрана за излизане извън домовете - началото е 21.00 ч. в петък, а краят в 05.00 ч. в понеделник, 7 декември. Освободени от това задължение са: медицинският персонал и социалните работници, държавни служители на изборни длъжности, както и работещи лица, които могат да докажат с документи трудовата си заетост, пише "24 Родопи".

Хранителни магазини работят в събота и неделя с работно време от 10.00 ч. до 17.00 ч., като на гражданите е позволено да излизат за покупки от първа необходимост на пешеходно разстояние от домовете си.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Знаете ли коя е ОСНОВНАТА причина за заболяванията, свързани с тютюнопушенето?