2374

Без изключение: Косово поряза с визи всички руснаци

Правителството на Косово взе решение да въведе визи за всички граждани на Русия, които искат да влязат или използват страната за транзитно преминаване.

Премиерът Албин Курти заяви, че руските граждани с редовни, официални и дипломатически паспорти, както и тези, които имат разрешение за пребиваване, издадено от страните от Шенгенската зона, са длъжни в бъдеще да бъдат оборудвани с виза за Косово, независимо дали за влизане, преминаване или престой в Косово, предава БГНЕС.

 

Представяйки предложението, което беше прието на днешното правителствено заседание, заместник-министърът на външните работи Лиза Гаши подчерта, че предложената мярка е в съответствие с последното решение на Европейския съюз относно визите за руски граждани.

„За гражданите на Руската федерация се изисква виза при влизане в Република Косово, без изключения. Това предложение на Министерството на външните работи е в съответствие с международните задължения, поети от Косово в съответствие с последното решение на ЕС да отмени споразумението за улесняване на получаването на шенгенски визи за руски граждани“, каза Гаши.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
Браво на Косово!

Браво на Косово!

13.10.2022 | 09:45

По-умни са от нашите.

Отговори
0 0
Те пък

Те пък

01.10.2022 | 03:24

руснаците си шчупиха краката да бързат да отиват в Косово. Кой ги бръсне шиптърите в калабалъка?, та и те се прават на интересни .

Отговори
3 4
Браво!

Браво!

30.09.2022 | 22:40

Така се прави!

Отговори
5 4

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?