1553

Берлин: Украйна беше готова на отстъпки в преговорите с Русия в Истанбул

Онези, които твърдят, че доставките на оръжия само удължават войната, помагат на Путин

Германският външен министър Аналена Бербок заяви, че Украйна е била готова да направи отстъпки по време на преговорите с Русия в Истанбул, Турция, през март 2022 г., съобщи германският вестник Билд.

Тя подчерта, че има всеобщо желание за края на войната. "Ние правим всичко възможно, за да превърнем тази надежда в реалност. Това включва доставка на оръжия, за да може Украйна да се защити", допълни Баербок.

Тя обяви, че онези, които твърдят, че доставките на оръжия само удължават войната, помагат на руския президент Владимир Путин. Тя подчерта, че твърдението, че Западът пречи на способността на Украйна да преговаря, е невярно. Вместо това западните нации неуморно работят за възстановяване на мира в Украйна.

„И това също е факт: Украйна преговаряше с Русия в Истанбул през март 2022 г. и беше готова на отстъпки, при условие че Русия изтегли войските си“, обясни тя.

Баербок отбеляза, че вместо изтегляне на войските, Русия е извършила зверства в Буча, където хората са били вързани, екзекутирани извън домовете им, жени са били сексуално насилвани, а деца са били отвеждани в Русия. През тази зима руснаците бомбардираха украински електроцентрали, принуждавайки хората да живеят в мрак и студ.

Бербок допълни, че Владимир Путин не иска преговори или мир. Той иска "завоевания", което изрично е заявил.

„Продължавайки своята жестока агресивна война в чужбина, Путин потиска всяко несъгласие в Русия. Той остави Алексей Навални да умре, докато целият свят го гледаше. А сега той задържа руски тийнейджъри, които полагат цветя в памет на Навални. Тийнейджъри, които копнеят за същите неща като всички в Украйна: най-накрая да заживеем в свобода и мир“, подчерта тя.

Министерството на външните работи на Германия призовава Путин да освободи украинските деца, да изтегли войските си и да сложи край на войната, която ще проправи пътя към мира, предизвиквайки въздишка на облекчение в света.

На 22 февруари Михаил Подоляк, съветник на ръководителя на кабинета на украинския президент, заяви, че Украйна трябва да докаже, че не трябва да капитулира пред условията на Русия в бъдещите преговори.

В същия ден медиите съобщиха, че европейските дипломати смятат, че е необходимо да се насърчи Киев да преговаря с Москва, с цел замразяване на конфликта и циментиране на настоящите териториални придобивки в замяна на „гаранции за сигурност“ от Запада и път към членство в ЕС.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
8 коментара
А НАЛНА С ВИНЬО

А НАЛНА С ВИНЬО

26.02.2024 | 20:46

ЗАБРАНИЛ СЪМ ДА СЕ ДОГОВАРЯТЕ В МОЯ СВЯТ!

Отговори
0 0
ГУСТО

ГУСТО

26.02.2024 | 13:40

КЪСНО Е ЛИБЕ ЗА КИТКА !!!! ПОЗОРНА КАПИТУЛАЦИЯ..........ПОЗОРНА ЗА ЦЕЛИЯ ОБЕДИНЕН ЗАПАД НАТО И ЕС....ПОЗОРНА КАПИТУЛАЦИЯ !!!! НИКАКВО ГАЛЕНЕ НИКАКВО ЖАЛЕНЕ ....НА КОЛЕНЕ.....ДА СИ ВЪРНЕ РУСИЯ ОКУПИРАНА ГЕРМАНИЯ ....ДЕТО ИМ Я ДАДЕ БАДЕВА.....

Отговори
3 2
Откровенията на един завършен мръсник:

Откровенията на един завършен мръсник:

26.02.2024 | 11:24

https://twitter.com/vonegat/status/1761793845920981072

Отговори
14 1
Варвари!

Варвари!

26.02.2024 | 11:09

Pуски войници разстрелват 9 пленени и невъоръжени украински войници край село Ивановское , Бахмутски район: https://t.me/gruz_200_rus/9807

Отговори
14 1
ГУСТО

ГУСТО

26.02.2024 | 13:41

ДЕВТ ЛИ ДЕВЕТДЕСЕТ ТРЯБВАШЕ ДА РАЗСТРЕЛЯ....ЩЕ МИ НАПАДАТ ТЕ МИПНИ ХОРА НА ПАЗАРА И ЩЕ ГИ ТРЕПЯТ КАТО МУХИ..... НЕ НЯМА ПРОШКА ДО ПОСЛЕДНИЯ УКРАИНСКИ КРАК ПОД НОЖА.....

Отговори
2 2
!!!!!

!!!!!

26.02.2024 | 10:46

Дано сте разбрали, че кремълският военнопрестъпник не иска МИР! Иска да УНИЩОЖИ УКРАЙНА, ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА! А после...следват Молдова, Прибалтика и Полша! Разберете го най-сетне бе, OЛИГОФРЕНИ!!!

Отговори
19 4
ГУСТО

ГУСТО

26.02.2024 | 13:42

НЕ НЕ ИСКА КРЕМЪЛВЕЧЕ МИР КРЕМЪЛ ИСКА БЕЗУСЛОВНА КАПИТУЛАЦИЯ !!!!!!!!!!!!!!ТОВА Е ПОЛОЖЕНИЕТО !!!

Отговори
2 2
Хитър Петър

Хитър Петър

26.02.2024 | 10:37

Всичко, което казва да се тълкува обратно и това е истината... Толкова е просто!

Отговори
6 16

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?