71

Белият дом погна и дъщерите на Путин

Белият дом обмисля възможността да въведе още допълнителни санкции срещу двете дъщери на руския президент Владимир Путин, както и срещу най-голямата руска банка "Сбербанк", съобщи "Уолстрийт джърнъл".

САЩ ще обявят нови санкции срещу руската "Алфа банк" още  днес. Прессекретарят на Белия дом Джен Псаки вече заяви, че ще забранят нови инвестиции в Русия и ще наложат допълнителни санкции на руските финансови институции, пише standartnews.com.

Посланиците на ЕС ще разгледат плановете за пети пакет от санкции, който включва забрана на вноса на руски въглища и недопускане на повечето кораби, притежавани или управлявани от Русия, да използват пристанищата на ЕС.

Туитър обяви, че въвежда нови мерки срещу руски правителствени акаунти, за да намали въздействието на официалната пропаганда в социалната мрежа.

Официалните акаунти вече няма да бъдат "препоръчвани" на потребителите във всички категории на приложението, включително при търсене, се казва в изявление на платформата.

Калифорнийската компания, подобно на конкурента си Мета, компанията майка на Фейсбук и  Инстаграм, вече блокира акаунтите на руските държавни медии RT и Sputnik в Европейския съюз.

Москва отговори, като ограничи достъпа до Туитър и блокира Фейсбук и Инстаграм.

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?