Следвайте ни

Белград пак одобри екстрадацията на Цветан Василев

viber icon

Висшият съд в Белград отново одобри искането за екстрадиция на Цветан Василев, съобщава сръбският "Инсайдер“. Според сръбските магистрати са изпълнени законовите предпоставки за екстрадицията на бизнесмена в България, обвинен в причиняване на фалит на четвъртата по големина банка в страната.

Това е само една от стъпките в блокиралата процедура, защото решението може да бъде обжалвано в Апелативния съд, а последната дума е на сръбското Министерство на правосъдието. Това предвижда член 31 на Закона за международната правна помощ по наказателни дела.

„Не коментираме каквито и да е случаи, които са обект на съдебно преследване“, е коментирал пред изданието Сергей Андреев от посолството на България в Сърбия.

Процедурата трае вече шест години. Българските институции поискаха екстрадиция още през септември 2014 г, като на два пъти Висшият съд в Белград одобрява искането, но Апелативният съд връща делото.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Толев

Толев

11.10.2020 | 22:14

Крайно време е Сърбия да предаде обратно този крадец на България. Цветан Василев трябва да бъде съден и да получи най-тежката възможна присъда.

Отговори
0 0
политическата мафия

политическата мафия

02.10.2020 | 19:52

Банката беше фалирана по политически причини и разграбена!

Отговори
4 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви трябва да са следващите мерки срещу COVID-19 в Пловдив?