Следвайте ни

Белгия с безпрецедентни мерки за ограничаване на заразата

viber icon

Белгия става поредната държава, която затяга сериозно мерките от днес до средата на декември. Сред най-сериозните ограничения са: задължителна работа от вкъщи, затваряне на магазини, освен тези с продукти от първа необходимост. Училищата също остават затворени поне до средата на ноември, предаде БТА.

В цялата страна е в сила вечерен час, различен за отделните региони (от полунощ до 5.00 ч. във Фландрия и от 22.00 ч. до 6.00 ч. в останалите области). Няма да работят магазините за облекло и обувки, фризьорските салони и всички други търговски обекти, които не предлагат храна, напитки или стоки за бита.

В светлите часове на денонощието няма ограничения за свободата на движение, но са в сила мерките срещу струпването на хора. Спортуването и разходките на открито са разрешени при спазване на противоепидемичните изисквания.

По най-нови данни в Белгия на ден от COVID-19 умират средно по над сто души и броят на жертвите от епидемията вече доближава 12 хиляди. Един от трима изследвани се оказва заразен. Лекари съобщават, че заради недостиг на легла и апаратура вече има болни, които издъхват от липса на необходима и навременна грижа, пише "Монитор".

Френскоезичната обществена телевизия ЕрТеБеЕф съобщи, че въвежда задължение всички водещи, репортери и гости в студиото или на външни снимачни площадки да носят маски. Ще бъде допускано изключение само за водещите, които работят в студиото сами. Подобен подход предприеха и други белгийски и френски медии с желанието да убедят гражданите в необходимостта да спазват предпазни мерки навсякъде.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?