2374
Следвайте ни

Белгия отнема правата на здравните работници без ваксина

viber icon

Белгийските власти ще приемат решение от 1 април догодина неваксинираните срещу COVID здравни работници в страната да губят права за упражняване на професията. Това съобщават местни медии, като уточняват, че законопроектът е бил представен в парламента от министъра на здравеопазването Франк Ванденбрук.

Очаква се промените да бъдат приети най-късно в началото на следващата година и да засягат лекарите, медицинските сестри, санитарите, спасителите, служителите в спешната помощ и аптекарите. Министърът е уточнил, че повечето от белгийските здравни работници вече са ваксинирани. Медиите отбелязват, че решението дали да се въведе задължителна ваксина за други категории служители ще се взима на общинско равнище.

Предвижда се днес белгийските здравни власти да вземат решение за поставяне на допълнителна доза ваксина на хората, които са били имунизирани с препаратите на "Янсен" ("Джонсън и Джонсън") и AstraZeneca. Медиите отбелязват, че Германия е предприела такава стъпка от септември.

Статистиката сочи, че от около 9 млн. ваксинирани пълнолетни жители на Белгия, едва 400 хиляди са получили ваксината на "Янсен" и 1,5 млн. - на AstraZeneca. Белгийските власти прекратиха използването на тези две ваксини след съобщения за образуване на тромбози, водещи до смърт.

Предвижда се допълнителните дози да бъдат от ваксините на Pfizer и Moderna. Преди дни Белгия реши да осигури и ваксината на "Новавакс" за хората, проявили алергии към тези два препарата. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (6)

СРАМ И ПОЗОР

СРАМ И ПОЗОР

09.11.2021 | 20:51

Значи учене около десетина години и работа за най-ценното в живота - здравето, няма да имат абсолютно никакво значение, ако не си боцкат с ваксина срещу единственото и най-страшно заболяване, моля посрещнете - Ковид-19! С тези разрешителни зелени сертификати ни слагат юздата и няма да можем да гъкнем. Всички ваксинирани, които сега злорадстват, нека знаят, че утре, може би, те ще са на мушката. Подобно разделяне на хората по медицински признак е недопустимо през 21-ви век в държави, претендиращи за демокрация. Днес задължителна ваксинация, утре - задължителна стерилизация. БОЙКОТ НА ЗЕЛЕНИТЕ СЕРТИФИКАТИ!

Отговори
0 1
Пациент

Пациент

09.11.2021 | 20:32

И, тук трябва да е така!Не е нормално да се изисква от хората, а медиците да са неваксинирани!Те как пазят нековид болните от заразата?

Отговори
2 0
Гигълс

Гигълс

09.11.2021 | 11:10

Скоро и в Бг!

Отговори
6 3
Бай Тошо

Бай Тошо

09.11.2021 | 12:57

А едно време в Блитц-а, някакъв седесар написал: Белгия, Холандия били колкото България по теретория, но защото там нямало комунизъм и затова сега са напред! Седесарското говедо не задълбава надълбоко, оре на плитко, кой да каже че Холандия и Белгия са експлататорски, колониални държави и са лапали векове, че белгийския крал е правил геноцид на негрите в Конго, да му бачкат на каучуковите дървета, че са рязали ръцета на децата им за неподчинение ...

Отговори
1 1
Дано

Дано

09.11.2021 | 11:08

Дано скоро и тука. Лекарите антиваксъри са най-опасни за обществото.

Отговори
4 6
нене

нене

09.11.2021 | 21:29

Най-опасни са тия, които издават фалшивите сертификати.

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво правителство ще управлява България след изборите на 14 ноември?