Следвайте ни

Белезници за 14-годишен българин в Германия

14-годишно момче с българско гражданство е арестувано във връзка с изнасилването на 18-годишно момиче в Германия в края на миналата седмица, съобщи днес германската прокуратура, цитирана от ДПА, цитирана от БТА.

Арестуваният тийнейджър е един от петимата заподозрени: трима 14-годишни и двама 12-годишни, всички те са с българско гражданство.

Момчето е арестувано поради опасения, че може отново да извърши престъпление, след като се оказало, че той е познат на полицията и за два други случая на сексуален тормоз. Според германското законодателство обаче при тези случаи българският гражданин не е бил достатъчно голям, за да бъде подложен на съдебно преследване. В Германия възрастта за носене на наказателна отговорност е 14 години.

Петимата са заподозрени, че в петък вечерта са изнасилили момичето в горист район близо до детска площадка в северозападния германски град Мюлхайм, провинция Северен Рейн-Вестфалия.

Момчетата били разпитани от полицията и предадени на родителите си.

Те са отстранени временно от училище, потвърдиха местните власти в Дюселдорф.

От германската служба за закрила на децата и младежите е било поискано да се свърже със семействата и местните социални служби, за да предложи помощ и подкрепа.

"Възможно е децата да бъдат взети под закрила", каза говорителка на местните власти.

Полицията заяви, че в събота жертвата е била в състояние да си тръгне от болницата, където й е било оказано лечение заради получените наранявания.

Разследващите отказаха да дадат информация за момичето, за да го предпазят.

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?