2374
Следвайте ни

Бедствие в Турция! Курорти побеляха след силна градушка ВИДЕО/СНИМКИ

Торнадо на 5 км от плажа предизвика паника у гражданите

viber icon

Бодрум, водещият туристически курорт на район Мугла, беше засегнат от силна градушка и проливен дъжд този уикенд.  Бодрум побеля от градушката през нощта. Заради проливния дъжд бяха наводнени магазини и домове. Полицията и пожарникари помогнаха на  гражданите в засегнатите сгради да се евакуират. Пожарникари спасиха двама души, заклещени в превозното средство поради придошла вода в района.


През последните 12 часа в центъра на Бодрум са паднали 41,5 литра валежи на квадратен метър и 82,8 литра в кв. Тургутрейс.


Регионалната дирекция по метеорология издаде предупреждение за силен дъжд за южните райони на област Мугла, по крайбрежието на Егейско море.  След предупреждението проливен дъжд и градушка се изсипаха в окръг Бодрум.


Улици и площади и в курортния град Мармарис, област Мугла, побеляха след силна градушка в събота вечерта, която продължи 20 минути. Това се отрази негативно на живота в града. Проливният дъжд, който се изсипа с градушката, превърна улиците в курорта в потоци. Някои превозни средства бяха влачени от придошлата вода. При водното бедствие са нанесени материални щети, при които няма жертви и пострадали.


На някои места се образуваха каменни свлачища.  След градушката екипите на Община Мармарис започнаха работа по отварянето на канализационните шахти, които бяха запушени от градушката в цялата област.

По първи констатации от градушката са нанесени материални щети на десетки автомобили.  Екипи на полицията и пожарната обиколиха главните улици, предупреждавайки с мегафон гражданите да не излизат от домовете си в неделния ден.  След края на градушката валежът продължи.  Прекъсвания на електрозахранването възникнаха в няколко квартала на областта.  


След проливния дъжд, който беше обилен и във Фетие, в морето се появи торнадо. То беше на разстояние 5 километра от плажа и продължи около две минути. Торнадото бе наблюдавано от гражданите и предизвика страх и паника.

Фериботът между Бодрум и Датча беше отменен поради бурята и неблагоприятните метеорологични условия. Дъждовете ще продължат да са обилни и през следващите няколко дни в района.

Михаел Гушев

Михаел Гушев

Кореспондент на "Марица" в Турция

Михаел Гушев е завършил ЕГ "Г. Кирков" в Пловдив с френски език и ПУ "П. Хилендарски" със специалност "Математика и информатика". Работил е във в. "Глас", а от 1995 г. работи във в. "Марица". От 2001 г. е кореспондент на вестника в Турция. Владее перфектно френски, английски, турски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?