46

Бедствие! Мълния удари кораб и телевизионна кула в Истанбул СНИМКИ/ВИДЕО

Регистрираха над 7000 светкавици и гръмотевици

Гръмотевични бури се разразиха над много градове в Турция и особено над Истанбул през уикенда.

Дирекцията за извънредни ситуации и борба с природни бедствия към президентството (AFAD) предупреди за силни валежи 21 провинции, включително Истанбул и Анкара. „Бъдете внимателни срещу бедствия като наводнения, мълнии, градушки и бури“, гласи съобщението.

Агенция Доган Хабер

След тези предупреждения времето в мегаполиса започна да се влошава. Небето над града първоначално беше осветено от множество светкавици, след това заваля проливен дъжд.

Шофьори и пешеходци преживяха тежка дъждовна вечер. Много канализационни шахти преливаха по улиците в квартал Султангази, превозните средства се движеха трудно. Шофьорите в централните райони на Таксим и Мечидийекьой също едва пълзяха. Дъждовното време наруши трафика в целия град.

Агенция Доган Хабер

Според информация на Истанбулска голяма община, в над 80 района на мегаполиса е имало наводнения от придошлите води след обилните валежи. Много жилищни сгради, магазини и офиси в приземните етажи са наводнени. Проучват се щетите.

Агенция Доган Хабер

В събота вечерта по време на проливния дъжд мълния удари кораб край бреговете на Мраморно море в Истанбул. Екипажът беше евакуиран. Няма информация за степента на пораженията в плавателния съд. 

Доган Хабер

Докато светкавиците и гръмотевиците не спряха през цялата нощ над мегаполиса, мълния удари гръмоотвода на високата 365 метра нова телевизионна кула Чамлъджа в Ускюдар. Любителски снимки в социалните медии отразиха тези уникални моменти.

Медиите съобщават, че през уикенда над Истанбул е имало рекорден брой - над 7000 светкавици и гръмотевици.

Снимки: Агенция Доган Хабер

 

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?