Следвайте ни

Бебе се роди между Европа и Азия СНИМКИ

viber icon

Необичайна случка се разигра тази седмица в Истанбул. Родилните болки на учителката Седа Гирей започнали много рано сутринта. Тя и съпругът й Дениз Гирей първоначално решили да изчакат малко вкъщи, за да са сигурни, че действително раждането предстои.

Около 8 ч. сутринта болките на Седа зачестили и тя и съпругът й тръгнали от дома си в отдалечения кв. "Картал", разположен в азиатската част на града. Това съвпаднало със сутрешния трафик в мегаполиса. Задачата не била лесна, тъй като Седа трябвало да стигне до гинеколога си, който работи в болница, намираща се в европейската част на Истанбул, в квартал "Бахчелиевлер". Дори без трафик разстоянието се изминава за около 35 мин. 

По пътя, след като видели, че колите се движат изключително бавно, двамата потърсили помощ от патрулни полицаи, които ускорили движението и им помогнали да използват аварийните ленти на магистралния път, като ги ескортирали. Когато обаче Дениз навлязла в тунела "Евразия" под Босфора, родилните болки и контракциите й се усилили толкова много, че тя не издържала и започнала раждането в колата. 


"Когато разбрах, че раждам, заех позиция на предната седалка на колата и видях, че бебето е на път. В този момент си мислех, че жените от векове са раждали така. Разбира се, изпитах известна болка и притеснение, но се мобилизирах. Трябваше да направя необходимото, тъй като раждането предстоеше. Опасно щеше да е да се опитам да задържа бебето в мен. Първо главата излезе, а по-късно постепенно и цялото тяло. Аз го подхванах и го поставих в скута си. За щастие момчето ми се роди много спокойно “, раказа 37-годишната майка пред агенция Демирьорен (DHA).
 
"Бях бременна, докато влизахме в тунел Евразия, а когато излязохме, нашето момче беше в скута ми. Той се роди! Това беше чудо", заяви по-късно развълнувана майката. 


38-годишният баща Дениз каза, че първоначално е бил в паника и не е могъл да разбере какво се случва, докато се е налагало да кара колата. "Излезе нещо лилаво, по-късно разбрахме, че това е нашето бебе. В същото време се опитах да напредвам в тунела, като натисках клаксона неистово. Аварийните светлини също мигаха, за да предупредя другите шофьори за спешността на положението ни. Благодаря на полицията, които ни подкрепи и ескортира чак до болницата“, разказа щастливият татко.

 

Михаел Гушев

Михаел Гушев

Кореспондент на "Марица" в Турция

Михаел Гушев е завършил ЕГ "Г. Кирков" в Пловдив с френски език и ПУ "П. Хилендарски" със специалност "Математика и информатика". Работил е във в. "Глас", а от 1995 г. работи във в. "Марица". От 2001 г. е кореспондент на вестника в Турция. Владее перфектно френски, английски, турски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?