Следвайте ни

Бебе от атентата в Беслан покани спасителя си на бала СНИМКА

viber icon

Спасено бебе по време на атентата в Беслан през 2004 година вече е красива млада дама. Порасналото момиченце отпразнува абитуриентския си бал, на който покани своя спасител - руски войник от специалните части.

Терористичният акт в град Беслан на Република Северна Осетия е извършен в първите дни на септември 2004 година. Събитието е познато като „Трагедията в Беслан“.

Той е дело на чеченски терористи, които превземат местно училище и задържат като заложници най-малко 1200 възрастни и деца. След двудневни преговори руски специални части щурмуват сградата. По време на акта и спасителната операция умират над 300 от заложниците.

Терористичният акт в Беслан започва на 1 септември 2004 г., когато въоръжени сепаратистки чеченски терористи взимат като заложници стотици деца и възрастни в Първо училище в Беслан по време на Втората чеченска война.

На 3 септември, 3 дни след началото на обсадата, експлозия в училището, избухнала без обясними причини, предизвиква паника сред децата и похитителите започват да ги обстрелват. Руските специални сили се намесват хаотично. Според официалните данни са убити 344 цивилни, от които 186 деца.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?