Следвайте ни

Байдън удари интернет гигантите с указ за защита на конкуренцията

viber icon

Джо Байдън подписа указ срещу монопола на големите компании в интернет. Изпълнителната заповед включва 72 указания към 10 американски министерства и агенции как да действат срещу технологичните гиганти, пише Nova.bg.

По повод на указа Байдън каза, че капитализъм без конкуренция не е капитализъм, а обикновена експлоатация. Затова президентът на САЩ иска да има по-строг контрол над изкупуванията на компании в технологичния сектор. Да има нови правила за събирането на лични данни, както и да се спрат нечестните практики на интернет гигантите на рекламния пазар.

Указанията в президентската заповед не влизат в сила веднага. Различните ведомства трябва да намерят начин да ги въведат като правила. Очаква се някои да бъдат оспорвани в съда.

"През последните няколко десетилетия виждаме все по-малко конкуренция и все повече окрупняване на бизнеса. Това спира растежа на икономиката ни. Виждаме го в земеделието, в технологичния сектор, сред фармацевтичните гиганти - и това е само част от списъка. Вместо да се конкурират за клиенти, те поглъщат своите конкуренти на пазара", смята американският президент.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

FARAON

FARAON

11.07.2021 | 11:15

ДОКОГА С В И НЕ ТЕ, ЩЕ СМУЧАТ ОТ ЕВРО ХРАНИЛКАТА ПРЕЗ "АМЕРИКАНСКИТЕ" МАРИЦИ? ТЕЦ-А НА ДОГАН ЗА БАЛАНС ЛИ БЕШЕ ЗАКАЧЕН НА ХРАНИЛКАТА? :)

Отговори
0 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?