Следвайте ни

Байдън разкри кой заплашва Европа

viber icon

Президентът на САЩ Джо Байдън призова европейските съюзници да се обединят, за да се справят със силните политически и икономически предизвикателства от страна на Китай.

“Трябва да се подготвим заедно за дългосрочна стратегическа конкуренция с Китай”, каза той.

„Изпращам ясно послание на света. Америка се завърна. Трансатлантическият алианс се върна”, каза той в своето обръщение.

"Трябва да гарантираме, че ползите от растежа се споделят широко и справедливо, а не само от няколко държави. Можем да се противопоставим на икономическите злоупотреби и принуда на китайското правителство, с които подкопава основите на международната икономическа система", заяви американският държавен глава.

Той увери участниците в конференцията, че САЩ са посветени на осигуряването на безопасността на своите съюзници в НАТО в рамките на чл. 5 от устава на организацията, съгласно който нападение срещу една от държавите-членки означава атака срещу целия блок.

Байдън призова световните лидери да се справят и с „дестабилизиращите действия“ на Иран.

Вашингтон е готов да възобнови участието си в преговорите по ядрената програма на Иран във формат „пет плюс един“ (петте постоянни членки на Съвета за сигурност на ООН и Германия).

Коментари (7)

777

777

20.02.2021 | 14:00

Този склеротик как ще бори китай с джендъри транссексуални мутанти или с негрите паразити

Отговори
6 0
Владимир Атанасов

Владимир Атанасов

20.02.2021 | 12:20

Спорет твърдите и непоклатими параметри на политикологията-При равни други условия, най интензивно развиваща се ще бъде онази социална формация, при която ножицата на икономическата и всякаква друга поляризация е най малко разтворена! Или казано още по просто и ясно,колкото по голяма е разликата между богатите и бедните в дадена страна-толкова по бедна е тази страна!!!

Отговори
4 1
Владимир Атанасов

Владимир Атанасов

20.02.2021 | 11:54

"ИКОНОМИЧЕСКИЯ КУЛТУРЕН И ВСЯКАКЪВ ДРУГ ПРОГРЕС,НА КОЯТО И ДА БИЛО СОЦИАЛНА ФОРМАЦИЯ,В КОЙТО И ДА БИЛО ЕТАП ОТ НЕЙНАТА ЕВОЛЮЦИЯ,Е ПРАВОПРОПОРЦИОНАЛЕН НА ТОТАЛНАТА РАВНОПОСТАВЕНОСТ НА НЕЙНИТЕ ГРАЖДАНИ И ОБРАТНО ПРОПОРЦИОНАЛЕН НА ПРИВИЛЕГИИТЕ И МОНОПОЛИЗМА"! И тъй като параметрите на тази непоклатима по какъвто и да било начин формула не могат да се оспорват,отговорът може да бъде един единствен-в състезанието за надмощие между великите сили ще се наложи онази, която е осигурила най висока равнопоставеност и справедливост на своето население! Всички останали пътища водят към тотална деградация!!!

Отговори
1 1
Що бе

Що бе

20.02.2021 | 10:29

Що бе Европа вече има опит в освобождаването на Америка И вместо безкрайни индиански ловни полета им направи Статуята на свободата Единствения лош резултат за нас е че Европа е запратила в изгнание индианския вожд Винету в Банкя и сега не можем да им го върнем на Америка

Отговори
6 0
Като братя

Като братя

20.02.2021 | 09:40

Европа да се позовем на член пети от устава на НАТО и да идем да освободим Американските братя от този склеротик и либерастията проклета

Отговори
7 2
Име

Име

20.02.2021 | 09:47

Заминавай за Русия !

Отговори
3 3
Тиква

Тиква

20.02.2021 | 10:05

Ти какво искаш, бе ? Европа да е окупирана от американците ли ?

Отговори
2 3

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай