1553

Байдън: Не съм вече толкова добър, но знам как да свърша работа

"Не ходя толкова лесно, колкото преди, не говоря толкова гладко, колкото преди, не дебатирам толкова добре, колкото преди, но знам как да казвам истината".

Това заяви президентът на САЩ Джо Байдън, след като вчера участва в дебат със своя републикански съперник Доналд Тръмп, предаде АФП.

"Различавам доброто от злото. Знам как да върша тази работа. Знам как да свърша нещата. Знам, както знаят милиони американци, че когато те повалят, трябва да се изправиш", каза Байдън на митинг в Северна Каролина. 

Екипът на Байдън е в режим на ограничаване на щетите след дебата с Тръмп. Настоящият президент многократно се колебаеше, препъваше се в думите и губеше хода на мисълта си - което засили опасенията относно способността му да изкара още един мандат.

В Демократическа партия дори се заговори за замяна на 81-годишния Байдън като техен кандидат. Държавният глава се надяваше да разсее съмненията за напредналата си възраст и да представи Тръмп като екзистенциална заплаха за бъдещето на САЩ, но не успя да отговори на многобройните нападки на своя опонент

Анкета

Как и къде ще почивате през лятото?