Следвайте ни

Байдън назначава индианка за ключов министър

viber icon

Избраният за президент на САЩ Джо Байдън номинира за министър на вътрешните работи Деб Холанд, която представлява щата Ню Мексико в Камарата на представителите в Конгреса, предаде ДПА, като се позова на екипа на Байдън за прехода.

Путин поздрави Байдън за избирането му за президент на САЩ

Ако бъде утвърдена от Сената, Холанд, която е от племето лагуна пуебло, ще стане първата индианка, назначена на пост във федералното правителство.

 

Преходният екип на Байдън определи Холанд като непризнаващ бариери държавен служител, който през цялата си кариера се бори за правата на семействата, включително от племенните, селските и цветнокожите общности.

Избирателната колегия утвърди победата на Джо Байдън

Понастоящем заместник-председателка на Комисията за природните ресурси в Камарата на представителите, Холанд ще е подготвена още от първия си ден на поста да работи за опазването на околната среда и да се бори за бъдеще на чистата енергия, посочи в изявление екипът на Байдън.

 

За разлика от повечето държави в САЩ Министерството на вътрешните работи отговаря преди всичко за управлението на федералните територии. Ведомството решава например дали да обяви даден район за природен резерват или да разреши ли добива на шистов газ чрез фракинг.

ВОТЪТ В САЩ: Избирателната колегия гласува за президент на страната

Отговорностите му включват също въпроси, свързани с около 1,9 милиона коренни жители на САЩ.

Коментари (1)

Браво!

Браво!

18.12.2020 | 14:13

Много поздрави на червено-кафявите расисти!

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?