Следвайте ни

Байдън към Вселенския патриарх: Имаме нужда от вашето ръководство

viber icon

Избраният президент на САЩ Джо Байдън тези дни изпрати писмо-отговор до Вселенския патриарх Вартоломей, в което изказва своите топли благодарности за поздравителното писмо, изпратено от Вселенския патриарх веднага след победата му на изборите.

В писмото, изнесено пред медиите от Вселенската патриаршия в Истанбул, Джо Байдън заявява:


"Ваше Светейшество,
Благодаря ви за добрите думи и пожелания. Съжалявам, защото все още не сме имали възможност да се свържем с вас по телефона.


За мен е голяма чест да бъда избран за следващия президент на Съединените щати и осъзнавам колко много работа ни предстои. Избраният вицепрезидент Харис и аз ще встъпим в длъжност по време на големи глобални предизвикателства - от коронавируса до климатични промени - които надхвърлят границите и изискват международно сътрудничество. Очакваме с нетърпение да работим с вас в този труден момент.  Очаквам с нетърпение бъдещ диалог.
На Ваше разположение,
Джо


В ръкописен послеслов Байдън добавя: „Бъдете добре. Имаме нужда от вашето ръководство. "

Михаел Гушев

Михаел Гушев

Кореспондент на "Марица" в Турция

Михаел Гушев е завършил ЕГ "Г. Кирков" в Пловдив с френски език и ПУ "П. Хилендарски" със специалност "Математика и информатика". Работил е във в. "Глас", а от 1995 г. работи във в. "Марица". От 2001 г. е кореспондент на вестника в Турция. Владее перфектно френски, английски, турски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

USA

USA

03.01.2021 | 16:17

Джо Китаеца не беше ли католик?! Що опря до услугите на православната църква?

Отговори
2 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?