1553

Байдън: Хамас е единствената пречка пред мира

Президентът на САЩ Джо Байдън заяви пред министър-председателя на Катар, че „Хамас“ е единствената пречка пред споразумението за прекратяване на огъня в Газа. Той призова премиера да окаже натиск върху войнстващата групировка, съобщи Белият дом.

Байдън „посочи, че понастоящем Хамас е единствената пречка за пълното прекратяване на огъня“ и „потвърди готовността на Израел да продължи“ с условията, които постави миналата седмица, се казва в отчета за разговора между двамата лидери.

Междувременно израелската армия потвърди смъртта на четирима заложници в Ивицата Газа, отвлечени от Хамас на 7 октомври миналата година. „Представители на армията уведомиха семействата на Хаим Пери, Йорам Мецгер, Амирам Купър и Надав Поппулвел, които бяха брутално отвлечени в Ивицата Газа на 7 октомври, че те вече не са живи и телата им се държат от терористичната организация Хамас“, се казва в изявлението, цитирано от Франс 24.

Военният говорител контраадмирал Даниел Хагари каза в отделно видеообръщение: „Смятаме, че четиримата са били убити, докато са били заедно в района на Хан Юнис по време на операцията ни там срещу Хамас“.

Анкета

За кой отбор ще стискате палци на Евро 2024?