Следвайте ни

Бащата на Филип Киркоров оправда съветските репресии у нас

viber icon

Скандал избухна между България и Русия заради изложба, посветена на освобождаването на Европа от нацизма. Във войната от словесни атаки се намеси и бащата на музиканта Филип Киркоров - Бедрос Киркоров. В своето изказване народният артист на Русия и България оправда репресиите на съветската власт.

"България беше социалистическа страна и бе освободена благодарение на съветската армия, казва Бедрос Киркоров, цитиран от канала в Телеграм "Подем", съобщават от агенция "Фокус". - А сега се надига вълна, че уж някой я е окупирал и донесъл репресии. Да, ние донесохме репресии, но съдихме българските фашисти, които душиха партизанското движение в България. Съдихме ги с народен съд и ги разстреляхме. Аз се борих срещу фашизма и ще се боря до края“.

По думите на артиста, българските власти разпалват огън срещу Русия, опитвайки се да превърнат освободителната война в окупация.

Скандалът между България и Русия се развихри след като руското посолство у нас организира изложбата  "75 години от освобождението на Източна Европа от нацизма“. МВнР обаче веднага реагрира с изявление, което гласеше: "Без да отричаме приноса на СССР за разгрома на нацизма в Европа, не трябва да си затваряме очите , че щиковете на Съветската армия донесоха на народите в централна и източна Европа половин век репреси."

Руското посолство не запази мълчание. Те също пуснаха изявление, което заключи: "Ние сме донякъде разочаровани, че прави официално изявление преди запознаването с експозицията."

Източник: dnes.bg

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай