71

Барикади във Франция: Фермери блокират 7 магистрали към Париж

Протестиращите спират и изпразват чуждестранни камиони, в знак на протест срещу конкуренцията от други държави

 

Нова серия от фермерски протести започна в Европа, този път – във Франция, където от няколко дни селскостопанските производители блокират основни пътни артерии, издигат барикади от сено и изхвърлят плодове и зеленчуци. Стигна се дори и до смъртен случай.

Около 55 000 души са протестирали вчера в цялата страна, днес се очаква също голяма акция, която ще блокира входовете към Париж – ще бъдат блокирани 7 основни магистрали, съобщи в "Здравей, България" кореспондентът на NOVA във Франция Петя Желева. 

Местни медии информират, че протестиращите спират и изпразват чуждестранни камиони, в знак на протест срещу конкуренцията от други държави. Няма официална информация сред изпразваните превозни средства да има български. Говори се, че това са били между 12 и 15 камиона от Испания и Мароко. Част от продукцията е била запалвана.

Специалисти сравняват недоволството с това на жълтите жилетки от 2018 г. и плашат много правителството. Днес се очаква опит на премиера Габриел Атал да успокои напрежението. 

Протестиращите недоволстват от нелоялна конкуренция от други страни заради допълнителните стандарти във Франция, ниското заплащане, искат данъчни облекчения за дизеловото гориво. Основно обаче преобладават коментари за недоволство срещу храните, които са внос от Украйна.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
5 коментара
Пловдив

Пловдив

26.01.2024 | 17:32

Големи ветрове се извиха в Франция .

Отговори
1 1
SUOMI FINLAND

SUOMI FINLAND

26.01.2024 | 14:29

Русия ще продължи опитите да дестабилизира Финландия и Европа, предупреди финландското външно министерство, цитирано от Дойче веле. Москва мобилизира мигранти, включително престъпници, които изпраща към границата с Финландия. Въпреки временно затворената граница между Русия и Финландия, мигранти продължават да се опитват да я преминат нелегално. Само през последната седмица от Русия във Финландия са влезли 15 чужденци, разкрива в интервю за германското издание RND външната министърка на страната Елина Валтонен. По думите ѝ това е не само незаконно, но и опасно за тези хора при сегашните много ниски температури и дълбокия сняг в района на границата. От няколко седмици Финландия изпитва проблеми по източната си граница, "тъй като Русия специално мобилизира хора от трети страни и ги изпраща към Финландия и ЕС. „Трябва да приемем, че Русия ще продължи да се опитва да дестабилизира Финландия и Европа", посочва Валтонен.

Отговори
4 1
В крайна сметка

В крайна сметка

26.01.2024 | 14:22

КАКВО ИСКАТ ТИЯ???

Отговори
3 0
yiuyui

yiuyui

26.01.2024 | 13:25

Знаете ли, че за да сте здрави и да не боледувате, трябва да имате силна имунна система, за да я повишите са необходими много време, усилия и средства, но има и друг вариант - уникално лекарство, което бързо ще повиши вашите имунитет и ще се отървете от хроничните заболявания и ще се предпазите от всякакви вируси, а също така ще се почувствате по-млади и здрави. разбрах за това тук---- https://use.my/zf32

Отговори
0 1
656

656

26.01.2024 | 13:21

Да живее украйна и гробарите на запада, либералите и т.н. демократи

Отговори
2 6

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?