Следвайте ни

Българското семейство, блокирано в Тенерифе, се връща у дома

viber icon

Санитарните власти на остров Тенерифе са изписали българското семейство, което бе блокирано в хотел в Тенерифе заради съмнения за коронавирус. Сънародниците ни трябваше да останат там докато се изяснят обстоятелствата със случая в хотела, съобщи Бойко Христов от Националния оперативен щаб за борба с новия коронавирус COVID-19.

Семейството може да се прибере в България по последна информация на МВнР.

Министерството на външните работи препоръчва да не се пътува до Иран във връзка с повишаване на броя на заразените с коронавирус (COVID-19), съобщи още Христов.

Министерството е публикувало съобщение на ситуационния център с препоръки към българските граждани. Препоръчва се да се избягват пътувания до Иран, независимо от тяхната цел; в случай на неотложна необходимост от пътуване, гражданите да се запознаят с нивото на риска и естеството на заплахата за здравето им, да се регистрират в посолството в Техеран, за да се осъществи контакт с тях.

Препоръчва се още да се информират за затварянето на границите на съседните държави, както и да отчитат потенциалната опасност да не могат да извършат обратно пътуване при завръщане от Иран, да спазват карантинния период.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще помогне ли извънредното положение у нас срещу коронавируса?