Следвайте ни

Българското посолство в САЩ предупреждава за размирици след изборите

viber icon

Българското посолство във Вашингтон предупреждава за възможни размирици след изборите за президент в САЩ, предава Nova. От няколко дни в столицата и останалите големи градове се готвят за такива. Почти няма сграда в близост до Белия дом, която да не е облицована срещу евентуално нападение.

"Вечерта след изборите за президент на САЩ на 3 ноември, както и през следващите няколко дни, съществува вероятност от протестни действия и нарушаване на обществения ред в по-големите градове. В таи връзка препоръчваме да се избягват местата, където има събирания на големи групи от хора или предварителна информация за възможни инциденти. При попадане в такава ситуация, следва стриктно да се спазват указанията на местните власти и полицията.
При необходимост от съдействие, може да се свържете с посолството на тел.: (202) 387-5770", пишат от посолството ни в САЩ.

Социологическо проучване от последните дни показва, че 20% от американците очакват нова Гражданска война след изборите. Анализатори коментират, че ситуацията е абсолютно безпрецедентна. Около Белия дом е започнало изграждане на втора висока ограда, въпреки че преди години достъпът дотам беше свободен.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?