4020

Българският нападател в Дуисбург - зомбиран геймър, спял с чук и нож

21-годишният българин, който вчера намушка и рани сериозно двама ученици в германския град Дуисбург, бил болен геймър. Цял месец преди деянието той не излизал от дома си, като спял с нож и чук под възглавницата, съобщи bTV. 

Именно с това въоръжение той излязъл на улицата, където срещнал деветгодишното момиче и десетгодишният ѝ братовчед.

Младият мъж първо нападнал с ножа и чука си момичето. Нанесъл удар във врата му и го наранил тежко. След това той се обърнал и насочил ножа срещу момчето. То отчаяно се опитвало да защити главата си с ръце. Въпреки това получило порезни и прободни рани.

Случаен минувач се развикал и опитал да спаси децата, но насилникът не се трогнал и отново нападнал 10-годишното момче, като го намушкал с ножа. Той освободил жертвата си едва когато се намесил 69-годишният му баща. Възрастният мъж дръпнал сина си от детето и му взел чука и ножа. Той го задържал до пристигането на полицията.

"Допреди месец той живееше с майка си, но създаваше само проблеми. Тогава полицията го доведе при мен. Беше постоянно на телефона си в интернет и не ядеше почти нищо", разказва бащата на нападателя пред "Билд". 

По думите на бащата има лекарско заключение, според което синът му винаги е държал нож и чук под възглавницата си. Предполага се, че това са оръжията на нападението", посочва германското издание "Фокус".

"Вчера изведнъж излезе облечен от стаята си. Попитах го къде иска да отиде, но той просто замълча. Тъй като не бях сигурен какво възнамерява да направи, го наблюдавах през прозореца. Тогава внезапно видях, че той държи ножа и чука в ръката си и бързо го последвах", обяснява още той.

По думите му синът му присъствал в странни чатове. Игрите в интернет били част от заболяването му. Чрез тях той развил "очарование" към убийствата.

Малко след престъплението си 21-годишният мъж обяснил пред полицията, че нападението му било "залог" дали ще се осмели да убие някого.

Мъжът е арестуван без да оказва съпротива, а от мястото на престъплението са иззети два ножа и чук.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
2 коментара
Бай Ставри

Бай Ставри

29.02.2024 | 23:39

М@НГАЛ -ГЕЙМЪР ... Боооже...

Отговори
2 1
Дали щото е геймър

Дали щото е геймър

29.02.2024 | 21:07

Или е употребявал, как му казват там напоследък, “за забавление”?

Отговори
4 1

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?