Следвайте ни

Български зет ще става кмет на Лондон

viber icon

На 6 май се провеждат избори в Шотландия и в Уелс. В Англия има избори за местни съвети и кметове. Несъмнено най-голям интерес обаче предизвикват изборите за кмет на Лондон. Има доста недоволни от сегашния градоначалник Садик Хан, който е от Лейбъристката партия, макар и проучванията на общественото мнение да сочат, че той е фаворит за втори мандат.

Интересното обаче тази година е, че има много колоритни, дори екстравагантни кандидати. Има дори български зет. Това е Брайън Роуз, роден в Америка, женен за българката Мариана. Като притежател на You Tube канал води доста нестандартна онлайн кампания, разкри БНР. 

„Причината, поради която реших да се кандидатирам за следващ кмет на Лондон е, защото обичам този град. Живея тук 21 години, това е моят дом, този град ми дава всичко - семейство, бизнес, цел в живота.

Основната причина да кандидатствам за кмет е, че не мога да стоя настрана и да наблюдавам как сегашните политици водят към дъното града, който обичам. Аз имам бизнес от 30 години и никога не съм искал да се занимавам с политика, но сега ще ми се наложи, защото искам промяна. Искам да направя Лондон по-добър, защото ще живея остатъка от живота си тук, моите деца ще израснат тук и ще бъда погребан тук.

Причините ми се различават от тези на останалите кандидати. Те се стремят към поста, защото правят кариера в политиката, принадлежат към политически партии. Аз съм независим кандидат с независим глас, който сам финансира кампанията си да направи този град едно по-добро място. Имам страхотна политика, невероятни идеи и не мога да бъда развълнуван повече от мисълта да променя Лондон за добро“.

Първите 10 години от общо 20-годишния престой в Лондон Брайън работи като банкер в лондонското сити. Последните 10 се занимава с медии. В You Tube е от почти 10 години. 

Мариана и Брайън се срещат преди около 13 години.  „Брайън дойде в магазина, в който работех - „Долче и Габана“ на Бонд Стрийт - и ... беше любов от пръв поглед. Отне му шест месеца да ме попита да излезем заедно и оттогава сме все заедно...

В кампанията го поддържам по всякакъв начин. И Брайън често казва, че аз съм в основата на всичко, което се случва. Ако вкъщи децата не са добре или каквото и да било друго, аз усещам, че съм тази, която държа всички заедно. Моята подкрепа, моите думи, вечерните разговори, които водим преди да заспим, му дават сила и вдъхновение да прави това, което прави... Ние и двамата сме емигранти и си устроихме живота в този град.

Много добре знаем какво е да кандидатстваш за Национален осигурителен номер и издаването му да бъде забавено или пък да кандидатстваш за паспорт. Минали сме през всички неща, през които минават емигрантите“, разказа Мариана за програма „Хоризонт“.

Общо кандидатите за кмет на Лондон са 20. Освен Брайън Роус, който притежава канала London Real YouTubе, има и двама истински ютюбъри - Нико Омилана с около 3,5 милиона последователи, и Макс Фош с близо половин милион последователи.

Към екзотичните кандидати можем да включил още сатирикът, известен под името граф Бинфейс, привърженикът на конспиративни теории и брат на бившия лидер на лейбъристите Джеръми Корбин - Пиърс Корбин, и не на последно място актьорът Лорънс Фокс, който открито призова хората да не спазват локдауните. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Bahmamy

Bahmamy

01.05.2021 | 21:01

Na 19 Mariana zaminava otiva I pravi 2 firmi za moda I markiting. Abe maina taq korabi li ot Aitos prodavala. 100% ds izrezka uchastva. Te se luspat navsqkade

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?