2374

Български номера на Бяло море: Такса "климатик" от 5 евро на ден и в Гърция

Гръцките хотелиери започнаха да прилагат български номера. Собственик на студия на остров Тасос например начислява допълнителна такса от 5 евро на ден при ползване на климатик. Тя е извън цената на нощувката и туристите избират на място дали да доплатят, или да се потят в жегите. А хотелиерът с неудобство обяснява, че токът в Гърция също е много скъп и когато е калкулирал цената на нощувката, киловатчасът е струвал доста по-малко. Засега скритата такса не е масова практика по курортите в южната ни съседка, но се усеща, че гърците полагат максимални усилия да икономисват енергия.

Такса „климатик“ обаче отдавна е известна по нашето Черноморие още преди токът рязко да поскъпне. Другата много дразнеща такса за летовниците по нашите курорти е такса „гледка“ - по правило стаите и апартаментите с изглед към морето са по-скъпи от тези, които са обърнати към вътрешния двор на хотела или улицата.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
Хаха

Хаха

01.08.2022 | 11:53

Абсолютна лъжа ! Няма такива номера при гърците, при турците, при албанците... Това са шмекерии на местните ни “предприемачи”!

Отговори
8 0
истина

истина

01.08.2022 | 11:43

Да,ама не!Само НАЙ-ЕФФФТИНИЯ и обикновен пансион в едно известно на българите селище има тази *екстра* в ценоразписа си!Впрочем,там най-скъпата стая за двама през върховия сезон е 40 евро/вечер.

Отговори
2 0
Верно

Верно

01.08.2022 | 11:34

Ето започнаха с мутринските прийоми, но не гръцките хотелиери с българските журналисти, с лъжи и измами няма да напълните българското черноморие

Отговори
10 0
Ел Греко

Ел Греко

01.08.2022 | 10:34

Не лъжете така смешно,не си измисляйте фейк новини!Никой собственик няма да приложи тази просташка българска хитрост.Просто цената на тока за климатика е калкулирана в цената на престоя.Гърците не са толкова прости да си гонят клиентите с мутренски такси.Ай сиктир бе журналя!

Отговори
15 0

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?