2374
Следвайте ни

Българска музикантка е в неизвестност от седмица ВИДЕО

В Лондон търсят информация за нея

viber icon

Талантлива българска музикантка е в неизвестност в Лондон вече седмица. Английската полиция пусна апел, че е загрижена за 26-годишната Пенка Петкова и търси информация за нея.

Петкова е видяна за последно от своите съквартиранти на 20 септември. Оттогава е и последното й съобщение в социалните мрежи. Телефонът й е изключен.

Сигналът в полицията е подаден, след като жената не се появява на концерт във вторник. Диригентът Томас Бланд призова в социалните мрежи за информация. Той я определи като изключително талантлива вилончелистка. Петкова е преподавала вилончело в колеж по изкуства. Самата тя е завършила театрално училище, в което е учил Даниел Крейг – актьорът, изиграл Джеймс Бонд. Петкова е приета в учебното заведение със стипендия. По-късно е награждавана и в България, и в чужбина за заслугите си в сферата на музиката.

Съобщението за нейното изчезване идва само няколко дни, след като 28-годишна учителка бе убита в Лондон, което предизвика серия от протести и искания за повече сигурност по английските улици. По данни на неправителствени организации 98 000 души изчезват годишно във Великобритания, пише NOVA.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?