4020

Българките от партията на Льо Пен няма да бъдат депутати

Двете българки, които бяха част от листите на “Национален сбор” на Марин Льо Пен, няма да бъдат депутати във френския парламент.

Славка Михайлова завърши на трето място в първи окръг на департамента Ло с 22,96 %.

Иванка Димитрова във втори окръг на департамента Сен е Марн остана на второ място с 40.05 %.

Михайлова работи като преводач в правосъдната система и в Министерството на финансите. Живее в съседния департамент Аверон, град Родез.

"Имам семейство в Ло, преди време живях там с приятели, но след като срещнах партньора си, реших да се установя с него в Аверон", обясни 58-годишната жена. "Не се кандидатирам за лична слава или за да трупам дивиденти в политиката. Започвам тази битка за Франция, страната, която обичам", каза Михайлова пред La Depeche преди провеждането на втори тур.

Димитрова живее във Франция от 34 години, като има и френско гражданство. Работила е дълги години в системата на образованието, а по-късно и като преводач на правосъдната система във Франция.

От няколко години се занимава по-активно с политическа дейност. През 2022 г. разкрива, че се е включила в редиците на "Национален сбор", тъй като открива в принципите на партията своите собствени идеали. Не е усещала никакъв натиск като българка, която се кандидатира за депутат във Франция, тъй като французите са широко скроени хора и в парламента им има много хора с различен произход.

Анкета

Как и къде ще почивате през лятото?