Следвайте ни

Българка участва в сделката за $ 71,3 млрд., с която “Дисни” купи “Фокс”

viber icon

Едва на 35 години българката Томислава Савчева-Петров изживява американската мечта. Тя работи в правния отдел на филмовата компания “Дисни” в Лос Анджелис, като късмет има не само в професионален план, но и в семеен - от 5 години е омъжена за Антоан, когото среща на един от най-хубавите християнски празници - Гергьовден. Двамата имат и 2 дъщерички - Пресияна Луси, която е на 4 г., и Вилиана Никол, която е на 3 г., пише "24 часа".

Савчева е родена в София в семейството на хирург и химичка. “Татко ми имаше голямо желание да бъде наследен в медицината, но и аз, и брат ми, който е съдия в Софийския районен съд, поехме своя път в сферата на правото”, разказва тя. Завършва Първа английска езикова гимназия в София и Немската гимназия като частна ученичка. Избира да учи европеистика с профил право в СУ “Св. Климент Охридски”, като паралелно завършва и втора специалност - международни отношения.

Още докато е студентка, заминава в САЩ на бригада. Работи на две места в малко градче до Сан Франциско. “Бях изключително впечатлена – от красивите пейзажи, от разнообразното общество, обединило хора от цял свят – и всички усмихнати, поздравявящи те по улицата. Тогава си поставих за цел да продължа образованието си в Америка”, спомня си Савчева. Започва да проучва различните университети. Избира да кандидатства в St. Thomas University в Маями. “За моя голяма радост, след интервю с директора на програмата бях приета магистратура по международно публично право”, казва българката.

Още четете ТУК.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?