Следвайте ни

България под лупата на Европа: Комисия на ЕП обсъжда обстановката у нас

viber icon

Групата за наблюдение на демокрацията, върховенството на закона и основните права към комисията на Европейския парламент по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи ще обсъди на закрито заседание днес обстановката в България, съобщава пресслужбата на ЕП.

В заседанието ще участват зам.-главният прокурор Красимира Филипова, вицепремиерът Екатерина Захариева и зам.-министърът на правосъдието Десислава Ахладова, представители на Венецианската комисия към Съвета на Европа и на групата държави срещу корупцията към същата институция, на Европейския икономически и социален съвет, на Европейската комисия, представители на гражданското общество.

Срещата ще продължи от 10.00 до 14.30 ч. българско време, посочва БТА. 

В съобщението се уточнява, че групата за наблюдение към парламентарната комисия разглежда случаи на заплаха за демокрацията, върховенството на закона и основните права, както и борбата с корупцията в ЕС. Председател на групата е евродепутатът Софи инт'Велд (Обнови Европа, Холандия).

Пресслужбата на ЕП уточни, че след заседанието не се предвиждат съобщения на институцията за съдържанието на разговорите. Съществува възможност след днешното заседание политическите ръководства на парламентарните групи да решат да обсъдят обстановката в нашата страна в открит дебат.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Европа

Европа

28.08.2020 | 10:54

На Европа и е пределно ясно кой плаща и кой стои зад протестите. Всички които стоят зад разследваните олигарси, да не си въобразяват, че Европа е зад тях!

Отговори
1 4
Благодарение на протестите си отварят очите

Благодарение на протестите си отварят очите

28.08.2020 | 08:55

“Европейският парламент извика Борисов и Гешев да обясняват за корупцията и проблемната обстановка в България.“

Отговори
7 3
Въпреки

Въпреки

28.08.2020 | 08:26

Как сте пропуснали да напишете, че са извикали Борисов и Гешефт за обяснение, но те не са отишли, разбира се. Разследването е за тях. Аааа, сетих се, вие точно за тях работите, те плащат.

Отговори
7 4

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?