49

Българин блъсна линейка в Румъния, загина 11-годишно дете

Български шофьор на камион блъсна румънска линейка на пътя Букурещ – Гюргево. При инцидента загина 11-годишно дете, съобщава сайтът „Джурджувянул“.

На 3 януари нашенецът пътувал в посока от Букурещ към Гюргево. В селището Кълугърени пред него се движела линейка на спешната помощ в Гюргево, управлявана от 49-годишен мъж. Нашият водач не спазил необходимата дистанция и ударил специализирания автомобил, който се придвижил напред и спрял върху пешеходна пътека. По това време по нея преминавало 11-годишно дете от Кълугърени. Медиците направили всичко възможно да спасят детето, но то починало в резултат на получените тежки травми.

Направени са проби за алкохол и на двамата водачи, резултатите сочат, че те не са употребили алкохол. Образувана е преписка за извършено престъпление – непредумишлено убийство. Разследването продължава за установяване на причините и обстоятелствата, довели до тежкия пътен инцидент, пише "Български новини".

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Нашенец

Нашенец

05.01.2023 | 08:43

Да ви кажа как е станало. Детето тръгва да пресича на пешеходна пътека. Румънската линейка СПИРА! Ганьовецът я набабанва отзад с ТИРа и линейката премазва детето...Класика! Дано сега на мръсникът му се стъжни жалкия животец!

Отговори
10 1

Анкета

Кое е любимото ви място за отдих и разходка в Пловдив?