4020

Българин беше осъден на 9,5 години затвор във Великобритания за изнасилване

Във Великобритания, 45-годишният Юлиан Димов, работещ като масажист, беше осъден на девет и половина години затвор по обвинения в изнасилване на 10 клиентки, предаде БНР.

Димов е използвал приложението за козметична терапия "Urban", за да открие и изнасили десет клиентки в собствените им домове. Българинът беше задържан, след като една от жертвите подаде сигнал срещу него през ноември 2022 година.

Полицията се е свързала и с други жени, които са имали сесии с него и някои от тях са признали за подобни инциденти.

Димов беше арестуван на летище "Гетуик" при опит да хване еднопосочен полет за родината си на 15 юни 2023 г. При проверка на телефона му полицията открила повече от 30 снимки на жени, направени без тяхното съгласие при домашни посещения. Той е пращал снимките на негов приятел, агент по недвижими имоти. Димов твърди, че снимките са само за професионална употреба в неговия уебсайт за масажи.

Миналия месец срещу българина бяха повдигнати 12 обвинения за сексуално насилие, шест обвинения за воайорство и два обвинения за опит за воайорство.

Съдия Барбара Менса в съда в лондонския квартал "Ууд Грийн" произнесе присъдата след като съдебните заседатели единодушно признаха Димов за виновен след процес, продължил около две седмици. В съдебната зала при произнасянето на присъдата присъстваха съпругата и майката на обвиняемия.

Анкета

Как и къде ще почивате през лятото?