1553

Българи препълниха Одрин, дълги опашки за пържен дроб

Одрин тези дни се радва на голям интерес от страна на туристите по време на празника Курбан Байрам, който приключва утре. В препълнения с много местни и чуждестранни посетители Одрин, най-популярено ястие тези дни беше пържения дроб на тиган.

DHA

Посетителите, които искаха да опитат незаменимия вкус на пържения дроб в Одрин, се извиха на дълги опашки пред ресторанти и бюфети. В града пред последната седмица се изядоха тонове пържен дроб по време на най-големия мюсюлмански празник, който тази година е удължен на 9 дни.

Много българи по традиция също се стекоха в Одрин тези дни, като от ранните зори те първо се отбиха на пазарите и посетиха магазините, някои от тях посетиха българските църкви и туристическите забележителности, а след това се отправяха към ресторантите, за да хапнат прочутия одрински деликатес – пържен дроб.

DHA

Десетки граждани се редяха пред заведенията на дълги опашки.

DHA

Пържен дроб беше изборът на хиляди хора за обяд и вечеря. Тъй като интереса е огромен, ресторантите, понякога изпитваха трудности да се справят с попъчките и многото клиенти. На някои места черния дроб дори се изчерпи.

DHA

Освен българите, тези дни много турски посетители също дойдоха в Одрин, поради дългата серия от почивни дни. Те посетиха джамиите, исторически и туристически обекти.

DHA

Те заявиха пред местни медии, че не искат да напуснат града, без да опитат известния деликатес на града - пържен дроб.

Анкета

Как и къде ще почивате през лятото?