Следвайте ни

Азиатски стършели убийци нападнаха Канада и САЩ

Откъсват главите на пчелите, а отровата им е силна и може да е фатална за хората

viber icon

Докато COVID-19 продължава да се разпространява по света, природата реши да включи още нещо в цялото уравнение в САЩ.

По информация от Блейн, щата Вашингтон, там са забелязани гигантски азиатски стършели, живеещи обикновено в Източна Азия, които са причината за смъртта на множество пчели, както и за нападения срещу хора. Учените го наричат "стършел убиец," тъй като азиатският гигантски стършел убива до 50 души всяка година в Япония.

Няколко пчелари в Блейн са съобщили, че пчелите в кошерите им са били избити през ноември и декември, като главите им са били откъснати. Пчеларят Конрад Берубе пък е бил нападнат и нажилен от стършелите на остров Ванкувър в Канада. Той твърди, че след като години наред е жилен от пчели, сегашното ужилване е било много по-болезнено.

Тези стършели не са шега. Точното местонахождение на техните кошери все още не е открито, но е притеснително, че са забелязани и в Канада и в САЩ. Те печелят името си "стършели убийци", защото поредица от ужилвания може да е фатална за човек, а груповите им нападения излагат жертвите на токсична отрова, която е толкова силна, колкото и тази на отровните змии.

Във Вашингтон и Канада вече са заложени капани с цел проследяването им, пише Профит.бг.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?