Следвайте ни

Автобус се преобърна, 12 души загинаха

viber icon

Дванадесет души бяха убити и 20 ранени, след като микробус с нелегални мигранти се преобърна вчера в Мурадие, в провинция Ван.


Микробусът се е запалил, а пламъците са потушени от пожарникарите. Ранените са прехвърлени в близките болници.


Автобусът е бил претоварен с повече пътници от разрешеното и е аварирал. 

Дирекцията за извънредни ситуации и борба с природни бедствия към Министерския съвет (AFAD) изпрати на място пожарникари, жандармерия и медицински екипи, веднага след като получи съобщението за инцидента.

Областният управител на Мурадие и заместник-кмет Еркан Савар, командирът на провинциалната жандармерия Бриг. Генерал Юксел Йизит и командирът на окръжната жандармерия Полк. Еврен Каптан бяха на мястото на инцидента и получиха информация от служителите на реда които провеждат разследването.

Района на Ван е в непосредствена близост до границата с Иран. От там ежедневно в Турция прииждат хиляди мигранти от Азия.  

 

Михаел Гушев

Михаел Гушев

Кореспондент на "Марица" в Турция

Михаел Гушев е завършил ЕГ "Г. Кирков" в Пловдив с френски език и ПУ "П. Хилендарски" със специалност "Математика и информатика". Работил е във в. "Глас", а от 1995 г. работи във в. "Марица". От 2001 г. е кореспондент на вестника в Турция. Владее перфектно френски, английски, турски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?