49

Автобус с пътници падна в 15-метрово дере в Черна гора, има загинали

Автобус с 35 души е паднал в 15-метрово дере на главния път Цетине - Будва, в местността Обзовица, в Черна Гора. Най-малко трима души са загинали. Ранените са транспортирани до Цетине и Подгорица.

Катастрофата е станала около 12.10 ч., съобщават черногорските медии.

Има много ранени. Всички налични полицейски сили от Будва и Цетине са изпратени на мястото на инцидента. На място пристигнаха шест линейки и три автомобила с пожарникари. 

 

Кадри показват как автобусът лежи в пропаст, докато спасители и полиция изваждат ранените пътници. Направена е "верига" до пропастта, за изваждане на пътниците в автобуса.

Полицията е задържала шофьора на автобуса. Той се оплакал на лекарския екип, който първи слязъл на мястото на инцидента, че усетил силна болка в тила и след това автобусът се ударил в насипа на пътя за Обзовица в дясно, скъсал мантинелата и след автобусът полетял към дерето.

Първите данни на полицията сочат, че в автобуса е имало между 30 и 35 пътници и че не е имало деца. Машината е на автобусна фирма, превозвала пътници по линията Никшич-Будва.

Полицията в Доня Горица затвори движението от посока Подгорица и само екипи на линейки, спасителни екипи и представители на медиите имат право да преминават към Цетине.„

 
"Изненадан съм от новината за пътния инцидент на Обзовица. Нашите мисли са със семействата на жертвите и ранените", написа президентът на Черна гора Яков Милатович в публикация в платформата X (Twitter). Милатович присъства на сесията на Общото събрание на ООН в Ню Йорк.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
biocom

biocom

19.09.2023 | 18:28

Това е по-добро от всяка виагра. Съветвам всеки да го опита поне веднъж в живота си - ще подобри сексуалния ви живот многократно, прочетете го сами: ------>> https://marketl.ink/biocom

Отговори
0 2

Анкета

Кой е най-големият проблем на Пловдив, за който искате отговор от кандидатите за кмет?