Австрия рай за пенсионери

Австрия е рай за пенсионерите, сочи проучване на американското списание Форбс, което взема предвид критерии като качество на живот и медицински грижи в изследваните страни. Австрия е като Швейцария, но малко по-евтина, отбелязва изданието в последния си брой, където е публикуван топ 10 на на-добрите места за пенсиониране. Освен високия стандарт и качественото здравеопазване, Форбс изтъква още елегантната архитектура, класическата музика и удобния градски транспорт в алпийската република.

Според списанието Виена е градът с най-добро качество на живот в света, а частните клиники там са сред най-добрите на планетата. Залцбург, Грац, Кицбюел и околните села пък са много привлекателни за тези, които обичат планината и разходките на чист въздух.

Веднага след Австрия се нареждат Тайланд - другата голяма изненада на класацията, която оценява положително ниските цени в страната, приятния климат и приемливата система на медицински грижи. На трето място е Италия, Франция заема седма позиция, а Испания - девета.  

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кои са най-важните проекти за Пловдив?