49

Австрия: Бръкнахме в рана със своето "не" на България

В интервю по австрийската телевизия в късната емисия новини снощи федералният канцлер Карл Нехамер направи равносметка за дейността на правителството през миналата година, спирайки се на външната и вътрешната политика на своето правителство.

Той отбеляза като един от постигнатите успехи ветото на Австрия срещу влизането на България и Румъния в Шенген в контекста на променената общоевропейска политика за опазване на външните граници на ЕС, предаде БТА.

Предвид предстоящите тази година избори за Европейски парламент, Нехамер изтъкна, че Европейският съюз трябва да се съсредоточи върху основните си задачи и е необходимо да се превърне отново в реалност решаването на проблемите там, където се появяват на основата на принципа на субсидиарността.

"С нашето "не" за влизането на България и Румъния в Шенген направихме много важен принос, като "бръкнахме в рана", а именно във факта, че Шенген в момента не функционира, тъй като 11 от 17-те държави членки на Шенген извършват вътрешнограничен контрол", заяви австрийският канцлер.

"И още един важен аспект: ние сме за Европейския съюз, тъй като мислим в посока към решаване на проблемите. Ние засегнахме проблема, България и Румъния получиха пилотни проекти от Европейската комисия, тя ги и финансира, за да бъдат укрепени външните граници. Ние дължим това на хората, ние трябва да действаме и да се борим срещу нелегалната миграция", каза австрийският канцлер.

"Оттогава има движение, има напредък в Пакта за убежище и миграция, аз изтъквам това, защото Европейският съюз е важен за нас и ние като Австрийска народна партия успяхме да поставим отново на дневен ред темата миграция, да направим видим въпроса с опазване на външната граница и да "качим на лодката" държави като например Италия и Франция, тъй като резултатът зависи от програмата, зависи от това дали можем да дадем убедителен правилен отговор на хората за европейските предизвикателствата, опазването на границите е част от това и Италия и Франция вече обединяват усилията си с Австрия", заяви Нехамер.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
14 коментара
Анонимен

Анонимен

14.01.2024 | 13:47

Бръкнал си в собствената Ти простотия ! Щом си толкова сигурен драги че Шенген не функционира правилно ,не сте ли членки самите вие дето бъркате на ляво и на дясно видимо без положителни ефекти? И каква вина имам Аз че да не пътувам свободно в Европа? С такива управници като теб явно се е стигнало до днешното положение и запомни чист късмет си извадил защото много скоро ще Ти се потърси сметка за стореното!

Отговори
4 0
Романов

Романов

14.01.2024 | 10:35

Този пръст дето си го насочил можеш да го пъхнеш познай къде?! А:н:а:л:но

Отговори
1 0
Боклуците

Боклуците

13.01.2024 | 12:35

Стават много горди,че преебават България,която изобщо не я интересува Шенген 70% от истинските българи искат вън от европумията.НИТО ШЕНГЕН НИТО ЕВРОТО ЩЕ НИ ОПРАВИ ГЕНОЦИДА ТУКА. ВЪН ОТ ЕСЕС И ЗА НЕЗАВИСИМА РЕПУБЛИКА!!!! МАСОВИТЕ ПРОТЕСТИ НЯМА ДА ВИ СЕ РАЗМИНАТ НАГЛА ТВАР ЗГЛОБКА ИЛИ ПО-СКОРО РАЗГЛОБКА.СЕГА Е ТРЪГНАЛО И ДЕЗИНФОРМАЦИЯ ПО ТЕЛЕВИЗИИТЕ ЗА ЕВРОТО БАС ЛОВА,ЧЕ ЩЕ СТАВАМЕ ПО ЗЛЕ!!!

Отговори
9 5
Да горите Ада

Да горите Ада

13.01.2024 | 12:25

Гадни фашисти.ПРИ ВАС СА ИЗГОРЕЛИ МИЛИОНИ ЕВРЕИ РЕДНО Е ВАС ДА ЗАТРИЯТ МАМА ВИ ГНУСНА ЕВРОПЕ...АЛСКА!!!

Отговори
8 2
Луда работа

Луда работа

13.01.2024 | 02:00

Тия като нашите управленски калинки живеят в някав измислев свят. На никой не пука за умрялия Шенген. Заврете си го.

Отговори
7 7
Какво ще кажеш

Какво ще кажеш

13.01.2024 | 05:01

за света, в който ти живееш? Имам предвид кочината. Изглежда, че ти харесва.

Отговори
7 0
Иван

Иван

12.01.2024 | 22:20

Тия гадни еврейски недоносничета Ама глупаците сме ние виж сърбия не е в ес и е по добре ,даже и маке е по добре защо бе нетазумний юроде чакаш на джендъри да те оправят

Отговори
9 12
Признание

Признание

13.01.2024 | 05:04

Най-накрая! А баш глупакът си ти, нещастна сволоч!

Отговори
4 1
Да Ви еб@

Да Ви еб@

12.01.2024 | 20:10

Вие тръгнахте в рана с отказа си, да ви еб@, нали ... Ние мое ли ви бръкнеме у г@зо, като ви изпращаме с по една панделка врЪзана на онаа им работа, сите де вИсат на нашта южна граница?!? Па да видим тогава, кй по-добре бърка дейб@ вашта м@ма късотрупа и нискочела!

Отговори
13 4
Wow!

Wow!

13.01.2024 | 05:08

Това е интелигентен отговор на канцлера! Какъв речник, какви думи! Сигурно си стигнал до четвърто отделение.

Отговори
4 0
Аз предлагам

Аз предлагам

12.01.2024 | 20:01

Да им пратим още братя араби без да ги регистрираме в България Просто да ги пущим къде Австрията Братята араби много обичат гъзобрък Ща им бъркат със удоволствие в задните им лоясъли части

Отговори
19 2
Опитен

Опитен

13.01.2024 | 05:10

Ти от опит знаеш какво обичат братята араби. Явно ти е харесало.

Отговори
4 0
Шарлатанин

Шарлатанин

12.01.2024 | 19:48

Предлагам ние да бръкнем в г*за на австрийците (които по същество са пре*бани славяни и недо*бани немци) и да направим специални КПП по границите ни за австрийски тирове и леки автомобили.

Отговори
17 2
Хм…

Хм…

12.01.2024 | 18:19

Можем да го изкоментираме като опит на Австрия с изгаврянето с най-бедните страни в иначе солидарния и равноправен Евросъюз, да си възвърне мъничко от някогашното имперско величие, когато е тъпчела завладените по-низши народи.

Отговори
25 4

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?