Атина в шок: Атентатори на мотор гръмнаха 4 полицаи

Четирима гръцки полицаи бяха ранени, двама от които тежко, при атака срещу полицейски пост в северно предградие на Атина. Нападението е било извършено от двама непознати на мотор. Те нападнали поста, разположен в Света Параскева, около 22.00 ч. миналата вечер, преди да избягат от мястото с мощния си мотоциклет.

Нападателят, който се е намирал на задната седалка, стрелял с автоматично оръжие срещу полицаите в поста. Те незабавно след нападението са били настанени в две болници в гръцката столица. Единият е с рани в областта на гръдния кош, вторият - в стомаха, останалите са с наранявания в раменете и краката. Около 50 гилзи от куршуми са били намерени на мястото на нападението.

Полицията предполага, че е било използвано оръжие тип автомат Калашников. Засега никой не е поел отговорност за атаката, въпреки че подобни нападения са били извършвани от две крайнолеви екстремистки групи. Става дума за  "Революционна борба", активна от 2003 и определена от ЕС и от САЩ като терористична организация, и "Революционна секта", появила се по-рано тази година. Леви екстремисти предприеха серия нападения по полицейски цели от бунтовете миналия декември, предизвикани от убийството на 15-годишен младеж.  

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кой е най-големият проблем на Пловдив, за който искате отговор от кандидатите за кмет?